Uređenje Vunskog polja na proljeće, derutna igrališta zasad u drugom planu

Uređenje Vunskog polja na proljeće, derutna igrališta zasad u
drugom planu

Kako su donatori stranci, točnije Zapovjedništvo američke vojske u Europi, kriza nije zaustavila projekt uređenja Vunskog polja tako da se radovi na ovom omiljenom mjestu za rekreaciju Karlovčana očekuju u rano proljeće sljedeće godine.

Radi se o najvećem projektu u Hrvatskoj koji financira američka vojska i “težak” je nešto manje od pola milijuna dolara. Radove će izvoditi tvrtka “Arkada”, posao mora biti gotov u roku od devet mjeseci dok će nadzor obavljati donatori iz Amerike. Po riječima gradonačelnika Karlovca Damira Jelića, Vunsko polje vapi za obnovom i taj je projekt zamišljen još prije nekoliko godina no za njega nije bilo novca. Došlo je do suradnje s pukovnikom Charlesom Davisom, načelnikom Ureda za obrambenu suradnju američkog veleposlanstva u RH dok je, rekao je Jelić, za donaciju Amerikanaca lobirao i ministar obrane RH Branko Vukelić.

Karlovčane najviše zanima što će se točno raditi na Vunskom polju. Iako se očekivalo da će se prvo obnoviti naoko najpotrebnije – zamijeniti derutna atletska staza, urediti nogometno igralište, košarkaška igrališta i postaviti koševi, projekt je usmjeren za izgradnju edukativnog parka  na dijelu prema hotelu Korana. Park će se sastojati od četiri kruga za spravama prilagođenih djeci svih dobi, ali i djeci s posebnim potrebama. Sve će biti povezano sa stazama i klupama. Igrališta bi također trebala doći na red, ali čini se u neka bolja vremena.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest