Večeras je “Noć kazališta”, dočekajte ponoć u teatru uz 100.000 ljudi

Večeras je “Noć kazališta”, dočekajte ponoć u teatru uz 100.000
ljudi

Cilj je možda isprva djelovao preoptimistično, no sve je realniji – 100.000 ljudi u kazalištu, u kasnoj subotnjoj večeri. Sjajna ideja Dječjeg kazališta Dubrava već je u svojoj drugoj godini prešla granice Hrvatske i postala pravi hit u kazališnom svijetu. Ove godine tri države, sljedeće, tko zna?

U Hrvatskoj će u 25 gradova biti održano 96 predstava, u Bosni i Hercegovini tridesetak predstava u petnaest gradova, a u Slovačkoj petnaestak u osam gradova. Ukupno gotovo 150 predstava u “Noći kazališta” i brojka od 100.000 posjetitelja više nipošto nije nedostižna! Pogotovo kada se dodaju i popratni programi, koji nisu usko vezani uz kazalište, ali jesu uz druge vidove kulture.

Karlovac, već smo najavili, večeras sudjeluje u programu i kao domaćin i kao gost. Već u 19 sati, u popratnom dijelu programa, u Zorin domu možete pogledati svečani koncert KUD Vinčica iz Belajskih Poljica, povodom 15. obljetnice postojanja ovog kulturno-umjetničkog društva.

Središnji događaj “Noći kazališta” ipak je kasnonoćna predstava – s početkom u 23 sata, uz besplatan ulaz, na velikoj pozornici glumci Kazališta ZAmKa odigrat će komediju “I to ti je život”.

Istovremeno, predstava Dramskog studija Zorin doma i Teatra Kabare Tuzla “Do viđenja u Budimpešti” gostuje u Požegi, gdje je središnja predstava tamošnjeg obilježavanja “Noći kazališta”.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest