U organizaciji CZM Gaza nastavlja se slobodno mapiranje Karlovca

U organizaciji CZM Gaza nastavlja se slobodno mapiranje Karlovca

Centar za mlade na Gazi i Udruga za kreativni razvoj Domaći danas nastavljaju s projektom slobodnog mapiranja Karlovca putem svjetskog projekta Open street maps.

Na trećoj radionici “Slobodnog mapiranja”, koja se održava danas u 15 sati, nastavit će se s mapiranjem dijelova grada Karlovca koji dosad nisu ucrtani u mapu. Poziva se sve zainteresirane da se uključe u rad, kako dosadašnje polaznike, tako i one koji će danas po prvi puta sudjelovati u mapiranju.

Na radionici će novim polaznicima biti pokazan način unošenja podataka u open street mape te na koji način se obrađuju, dok će onima već malo iskusnijima biti pojašnjen način označavanja pojedinih elementa na mapi. Grad Karlovac i okolica sad su djelomično iscrtani no za detaljnije mape predstoji još dosta rada.

Pozivaju se polaznici, ukoliko imaju, da donesu svoje GPS uređaje i smart-phoneove, a predavači će im pokazati na koji način se mogu iskoristiti za ovaj projekt. Predavač će biti, kao i tijekom proljeća, Hrvoje Bogner, apsolvent Geodetskog fakulteta koji se već duže vrijeme bavi slobodnim mapiranjem.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest