“Štimčevi lobisti” nisu uspjeli – IO za Markovića, Šprajcer i Horvat kandidati

“Štimčevi lobisti” nisu uspjeli – IO za Markovića, Šprajcer i
Horvat kandidati

Neven Šprajcer i Ivica Horvat ipak će biti kandidati Nogometnog saveza Karlovačke županije na Skupštini HNS-a na kojoj će se odlučivati o izboru predsjednika. Izvršni odbor sa sedam glasova za jučer je podržao kandidaturu Vlatka Markovića dok će izvanredna Skupština NS KŽ koju je inicirala struja sklonija Igoru Štimcu biti održana tek 18. prosinca, znači kad već bude održana izborna Skupština HNS-a, odnosno službeni popis delegata već odavno urudžbiran u krovnoj organizaciji hrvatskog nogometa.

– Izvršni odbor je na jučerašnjoj sjednici donio na legitiman način ovu odluku u skladu s Poslovnikom i Statutom. Nije mi samo jasno zašto oni koji su možda imali drugačije mišljenje nisu došli na sjednicu, rekao je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Neven Šprajcer dodavši kako četiri člana nisu došla iako su znali za sjednicu. Kako dodaje Izvršni odbor se izjasnio za Markovića dok će on osobno, ukoliko Igor Štimac pobijedi i postane predsjednik HNS-a istog dana uručiti svoju ostavku. Ako pobijedi Marković, isto očekuje od članova Izvršnog odbora koji podržavaju Štimca jer je interes, kaže, da  nogomet u Karovačkoj županiji prosperira a ne da ga koče nečiji drugačiji interesi.

Da je cijela pompa oko izbora nastala zbog zakulisnih političkih igara i miješanja ministra obrane Branka Vukelića koji daje podršku Štimcu pokazao je i pokušaj Šprajcerovog matičnog kluba NK Karlovca na kojeg Vukelić ima utjecaj da stavi svog kandidata Stjepana Sabljarića i tako Štimcu pomogne pri glasovanju. To se, međutim, neće dogoditi jer – nema vremena da novog kandidata verificira Skupština nogometnog saveza. Šprajcer se, dodaje, ne boji eventualne osvete.

– Ako me zbog ovoga budu potjerali iz kluba, to ću prihvatiti, rastati se sa svima na ljudski način i zaželjeti im sreću i uspjeh, rekao je Šprajcer dodavši da će on glasati po svom nahođenju i da ga nitko, pa ni ministar Vukelić nije zvao kako bi ga uvjerio da promijeni mišljenje. Smatra da je navodno ukidanje Lige 16 tek izlika za smjenu jer je Marković također podržao ovaj koncept natjecanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest