Kalmeta i Škrgatić: Na proljeće puštamo u promet čvor Novigrad na Dobri

Kalmeta i Škrgatić: Na proljeće puštamo u promet čvor Novigrad na
Dobri

Prije početka turističke sezone sljedeće godine bit će završen i u promet pušten čvor Novigrad na Dobri na autocesti Rijeka-Zagreb, između dionice Karlovac i Bosiljevo, najavio je to Miro Škrgatić, predsjednik Uprave Autoceste Rijeka Zagreb i bivši karlovački gradonačelnik u svojem jučerašnjem govoru tijekom svečanosti puštanja u promet čvora Donja Zdenčina.

Da je u planu otvaranje ovog gotovo 80 milijuna kuna vrijednog objekta rekao je i ministar prometa Božidar Kalmeta. Obojica su istaka veliku važnost čvora zbog koridora prema susjednim državama, Sloveniji, odnosno BiH. Lokalno, čvor je od velike važnosti za stanovnike Duge Rese i Netretića kojima će se putovanje do autoceste skratiti petnaestak minuta. Na budućem čvoru trebalo bi biti izgrađeno šest naplatnih staza.

Zanimljivo je da je na otvorenju radova u Novigradu na Dobri poduzeće ARZ predstavljao tadašnji predsjednik Uprave Zlatko Korpar, koji je karijeru početkom ove godine nastavio u varaždinskim Cestama da bi je naprasno prekinuo prošle srijede nakon što ga je, s još nekoliko menadžera HAC-a, uhitila policija zbog sumnji u umiješanost u aferu Fimi-medija. Direktor Škrgatić u Zdenčini je najavio još jedan infrastrukturno vrlo važan projekt za Karlovačku županiju – gradnju treće trake na dionici Karlovac-Zagreb. Premijerki Kosor objasnio je da se radi o najprometnijoj dionici u Hrvatskoj i najavio kandidaturu projekta Vladi za financiranje. S obzirom na tešku financijsku situaciju u državi nije realno za očekivati njegovu skorašnju realizaciju. KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest