Nasilje se mora kažnjavati – kampanja “Živim život bez nasilja”

Nasilje se mora kažnjavati – kampanja “Živim život bez nasilja”

Nasilje u svim oblicima je neprihvatljivo društveno ponašanje koje će biti sankcionirano. Ako vidite, čujete i primjetite nasilje nemojte šutjeti, možda ćete tako spasiti nečiji život. Ovo je poruka koju je danas u okviru kampanje “Živim život bez nasilja” odaslao načelnik PU karlovačke Josip Ćelić.

Prošlu godinu je obilježio  “crni rekord” od 69 kaznenih djela nasilničkog ponašanja u obitelji i čak 615 prijavljenih prekršaja. Dvije su žene (slučaj Mihićinac u Ozlju)  kao posljedica nasilja smrtno stradale dok je zabilježeno i dva pokušaja ubojstva. Kako bi se javnost što više senzibilizirala s ovim problemom pokrenuta je kampanja na nivou cijele Hrvatske, dok je na području Karlovačke županije zajednički provode PU karlovačka, Ženska grupa Korak i Obiteljski centar Karlovačke županije. Kako se nadovezao zamjenik načelnika Ivica Porubić, ove se crne brojke mogu sagledati i na drukčiji način jer je porast nasilja vidljiv i zbog sve veće svijesti da se obiteljsko nasilje prijavljuje.

– Cilj kampanje je da zauzmemo zajednički gard prema nasilničkom ponašanju. Nasilje nije urođeno već naučeno. Ono se ne može tolerirati, nećemo ga tolerirati i moramo ga spriječavati, rekao je Ivan Delić, ravnatelj Obiteljskog centra dodavši kako su jedine adekvatne kazne za obiteljske nasilnike kazna zatvora, da ostane bez obitelji i javna sramota.

Centralno obilježavanje Međunarodnog dana protiv nasilja u Karlovcu održat će se sutra u 17 sati u Gradskom kazalištu Zorin dom.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest