Devet udruga uselilo u prostor u Haulikovoj ulici

Devet udruga uselilo u prostor u Haulikovoj ulici

Karlovac je od danas bogatiji za multifunkcionalni prostor za udruge civilnog društva u Haulikovoj ulici. Nakon šte se Ministarstvo obrane odreklo nekretnina u Haulikovoj ulici i dalo ih na upravljanje Gradu Karlovcu, otvorila se prilika za “udomljavanje” više karlovačkih udruga koje nisu imale adekvatan prostor za svoje djelovanje. Nakon više od pola godina rezultat je više nego očit – u novouređene prostorije uselili su Avadhuta, Centar za civilne inicijative, Centar za neohumanističke studije, Orpheus, Poluga, Slobodna škola, Streličarski klub Dubovac, Studio 23 i ZAKUD Karlovačke županije.

– Mala urbana zajednica ili skraćeno MUZA bit će otvorena za sve Karlovčane i sigurno učiniti da naš grad bude još ljepše mjesto, kazao je na otvorenju Domagoj Tkalčec iz udruge Avadhuta. Kako je dodao, puno udruga nije imalo adekvatan prostor za djelovanje. Udruge su se okupile i zajedničkim radom uredila prostor.

– Rad MUZE bit će prije svega orijentiran na mlade kako bi i oni ovdje osjetili duh zajedništva, kaže Tkalčec. Zanimljivo, u novom prostoru osim prostora za rad udruge među kojima su i one s dugom tradicijom – karlovački ZAKUD i Studio 23, bit će smještena i vegetarijanska kuhinja. Na otvorenje je stigao i gradonačelnik Damir Jelić koji je pohvalio inicijativu i pritom se zahvalio ministru obrane Branku Vukeliću i njegovoj savjetnici Daliborki Jurković koji su cijeli projekt podržali ispred MORH-a.

U planu je i otvaranje ljetne pozornice u dvorištu i puno novih sadržaja od kojih će neki biti prezentirani već danas u povodu svečanog otvorenja.

Uz otvaranje prostora pripremljen je i raznovrstan cjelodnevni program i svojevrsni Dan otvorenih vrata. Uz kulturne, glazbene i sportske prezentacije samih udruga, bit će i gostiju, posebno zanimljivo je otvaranje izložbe skulptura Borisa Leinera, nastup najboljeg mladog hrvatskog bubnjara Maria Klarića, zasvirat će i jedini karlovački ženski rock bend…u svakom slučaju, bit će puno zabave i ugodnog druženja.

Kada je u pitanju Leinerovo gostovanje treba naglasiti kako je riječ o početku vrlo zanimljivog projekta “Grad za grad”, udruge Novi svijet i portala URBANI, koji pokreće kulturnu suradnju Karlovca i Zagreba, i to upravo u zapuštenim prostorima u središtima ovih dvaju gradova. Projekt bi trebao uroditi brojnim gostovanjima, svojevrsnom “razmjenom” umjetnika.

Evo kompletnog rasporeda programa za danas, 23. studenog.

12 sati – KONFERENCIJA ZA TISAK – predstavljanje i biografija prostora, predstavljanje udruga-korisnica prostora

12,45 sati – Obilazak i fotografiranje objekata

13 sati – Udruga Slobodna škola – Predstavljanje projekta “Mostovi suradnje”

PAUZA

16 sati – Streličarski klub Dubovac – Predstavljanje rada udruge (učenje građana korištenju luka i strijele, mačeva u srednjovjekovnim kostimima)

16,30 sati – Centar za neohumanističke studije – Predstavljanje slikovnica za djecu

16,45 sati – Studio 23 i Tiama – Ples mladih plesača Studia 23 i orijentalni ples – Tiama

17,15 sati – Udruga Orpheus – Nekoliko glazbenih točaka – Goran Ilić i prateći glazbenici

18 sati – URBANI i Boris Leiner u suradnji – Otvaranje izložbe skulptura i video art performance Boris Leiner – “Novi Svijet”

19 sati – Boris Leiner i Mario Klarić, mladi karlovački bubnjar

19,15 sati – Udruga Avadhuta i Boris Leiner – Glazbena točka (bhajan – tradicionalna indijska glazba) i istovremena prezentacija Atma-yoge

19,30 sati – Karlovačka ženska rock-grupa PMS

20 sati – Udruga Poluga – Pola sata kvalitetne elektro-glazbe

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest