Danas u 10 i 12 u “Zorin domu” hit tinejdžerska predstava “Debela”

Danas u 10 i 12 u “Zorin domu” hit tinejdžerska predstava “Debela”

U sklopu projekta “Svako dijete četiri puta u kazalište”, u karlovačkom Gradskom kazalištu Zorin dom u srijedu u jutarnjem i podnevnom terminu (u 10 i 12 sati) gostuje zagrebačko kazalište Mala Scena s hit tinejdžerskom predstavom “Debela”.

Višak kilograma, prijateljstvo, prve nesretne ljubavi, totalna pomutnja s prijateljem iz inozemstva, tulumarenje i sve što uz to ide, brat koji ima svoj veliki problem, roditelji sa svojim roditeljskim problemima, škola, prvi posao i sve ostalo što prati odrastanje pronaći ćete u sjajnoj predstavi nastaloj prema popularnom romanu “Debela” Silvije Šesto Stipaničić. Roman ne silazi s top lista najčitanijih hrvatskih knjiga za mlade te je dobitnik vrijednih priznanja – nagrade “Ivana Brlić Mažuranić” i Časne Liste IBBY-a, gdje se nalazi kao predstavnik Hrvatske u društvu stotinu najljepših knjiga za djecu i mlade svijeta. Osmašima će ova predstava dobro doći i jer se roman “Debela” nalazi na spisku lektire za osmi razred.

Predstavu je režirala Snježana Banović, a glume Iva Mihalić, Luka Juričić, Igor Kovač, te u glavnoj ulozi Ana Begić, koja je za izvrsnu interpretaciju tinejdžerice Lade u ovoj predstavi dobila nagradu za najbolje glumačko ostvarenje za žensku ulogu na 11. susretu profesionalnih kazališta za djecu i mlade.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest