Protiv Željka Gojaka podignuta optužnica zbog ratnog zločina na Sajevcu

Protiv Željka Gojaka podignuta optužnica zbog ratnog zločina na
Sajevcu
Kuća strave na Sajevcu - mjesto ubojstva Roknićevih

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu podiglo je optužnicu protiv Karlovčanina Željka Gojaka (48) osumnjičenog za ubojstvo srpske obitelji Roknić u karlovačkom naselju Sajevac u listopadu 1991. godine.

– Okrivljenika se optužnicom tereti da je 5. listopada 1991. u Karlovcu, naselje Sajevac, tijekom ratnog sukoba na liniji razgraničenja s okupiranim teritorijem gdje se kao djelatnik Policijske uprave karlovačke sa zadaćom obrane grada Karlovca od napada paravojnih srpskih postrojbi i jedinica JNA, nalazio zajedno s više nepoznatih pripadnika Zbora narodne garde. Protivno pravilima međunarodnog prava, u kući vlasnika M. R., iz vatrenog oružja lišio života članove obitelji M. R. i to njegovu šogoricu D. N. te maloljetnu kćerku D. R., stoji u priopćenju Državnog odvjetništva. Iako je DORH naveo samo inicijale, u pucnjavi je ubijen Marko Roknić, njegova 14-godišnja kćer Danijela i Markova sestra Dragica Ninković. Novitet je to što je tužiteljstvo odustalo od dijela optužnice, gdje se Gojaka teretilo za ubojstvo Marka Roknića, za kojeg je utvrđeno da su ga ubili zasad nepoznati pripadnici ZNG-a.

– Protiv okrivljenika je predloženo produljenje pritvora temeljem kojih je pritvor i određen, odnosno zbog težine kaznenog djela, navodi DORH. Podsjetimo, Gojak mjesec dana prija uhićenja u svibnju u ekskluzivnom intervjuu za KAportal izjavio da nema govora o likvidaciji već da je on s pripadnicima ZNG do kuće Roknićevih došao kako bi postavio bestrzajni top. Tvrdi da je njegovu grupu Marko Roknić napao bombama te da su ukućani poginuli u razmjeni paljbe.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest