Grad naložio uklanjanje mini – arboretuma kojeg 15 godina uređuje obitelj Listar

Grad naložio uklanjanje mini – arboretuma kojeg 15 godina uređuje
obitelj Listar

Tridesetak hortikulturno uređenih četvornih metara u  ulici – Strmačkom dolu u karlovačkom naselju Dubovac smeta karlovačkim gradskim vlastima pa obitelj Listar koja je ovaj prostor ispred svoje kuće 15 godina uređivala sve mora ukloniti u roku od osam dana.

Ako to ne učine, na djelo će stupiti komunalci i to učiniti o trošku obitelji Listar. Ovo je mali, ali apsurdni primjer kako stroga gradska administracija ne gleda “malog čovjeka”. O čemu se točno radi obavijestio nas je povjerenik Zelene stranke Mile Sokolić, a svoju priču ispričali nam zgroženi Listari.

– Petnaest godina uređujemo ovaj mali prostor koji je javna površina ali koja se nalazi u zatvorenoj ulici kroz koju prolaze samo stanari. Zelenilo nikome ne smeta već samo doprinosi da naša ulica podno Kozjače bude ljepša.

Prije više godina tražili smo suglasnost “Zelenila” da ga uredimo, dobili smo ga da bi na koncu od te gradske tvrtke dobili obavijest da oni nisu nadležni. Mini – arboretom s borom i više ukrasnog grmlja i cvijeća nikome ne smeta osim jednom susjedu koji nas je tužio vjerojatno iz čiste napasti, pričaju Ljubica i Boris Listar. Kako kažu, ljudi na javnu površinu bacaju olupine i smeće i ništa se ne događa a oni koji bi je htjeli urediti imaju probleme.

Kako je dodao Mile Sokolić, ovo je još jedan od apsurda. Stanari sami besplatno uređuju svoj okoliš jer ga ne uređuju gradske službe i na kraju je to nekoga zasmetalo a gradski komunalci brzo proveli.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest