Karlovačka pivovara obilježila 50. obljetnicu rada svog laboratorija

Karlovačka pivovara obilježila 50. obljetnicu rada svog
laboratorija

Karlovačka pivovara danas je obilježila 50 godina rada svoga laboratorija koji je u pola stoljeća od skromne sobice za ispitivanje kakvoće piva prerastao u jedan od najboljih i najmodernijih laboratorija u Heinekenovim pivovarama u ovom dijelu Europe.

Kako je to bilo u počecima rada ovog laboratorija današnjim kolegama i novinarima ispričala je Mila Jakšić, prva tehničarka i pokretačica ideje osnivanja laboratorija u Karlovačkoj pivovari. Kako je kazala, prva sterilizacija se vršila u starom loncu za iskuhavanje rublja i sve radilo ručno. Danas pomažu sofisticirani strojevi i kompjutori  a njima rukovode obučeni tehničari i inženjeri.

– Jako smo voljeli svoj posao i bili smo sretni jer smo stvarali Pivovaru, kazala je Mila Jakšić priznavši kako je vrlo uzbuđena zbog poziva iz tvornice u kojo je provela veći dio radnog vijeka.

– Središnja točka u osiguranju kvalitete naših proizvoda je Odjel za osiguranje kvalitete. Ponosni smo na tradiciju Karlovačke pivovare i na kvalitetu našeg piva, kao i na naš laboratorij koji je jedan od najopremljenijih u regiji, rekao je predsjednik Uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest