Ljepota i zdravlje: Liječnici o “slanim sobama”

Ljepota i zdravlje: Liječnici o “slanim sobama”

Blagotvorni učinci soli su dobro poznati vjekovima i danas se ponovno okrećemo ovom izvoru zdravlja. Još tridesetih godina 19. stoljeća pacijenti su podlegli ovom tipu liječenja u rudniku soli u Wielizka u Poljskoj. Od 1958. ovaj rudnik se najčešće koristio u liječenju astme, oboljenja gornjih i donjih dišnih puteva i alergijskih oboljenja.

Također je dobro poznato da je za spomenuta oboljenja kao i za oboljenja kože koristan boravak na moru. Nažalost, ne može si svatko priuštiti takav boravak više od jedanput godišnje.

Liječnici su potvrdili da je stanje pacijenata koji boluju od astme i oboljenja gornjih i donjih dišnih puteva poboljšan nakon 10-15 boravaka, ovisno o stadiju bolesti,  u sobama ispunjenih stijenama soli slično nakon boravka na moru. Pozitivni učinci traju prosječno dva do tri mjeseca i, uspoređujući s troškovima četiri boravka na moru te uključujući i troškove liječenja kojima bi se poboljšalo stanje pacijenta, cijena jednog boravka u sobi je zanemariva. Boravak u slanim sobama može zamijeniti ljekoviti boravak na moru. Slani zrak smanjuje alergijske simptome. Boravak slanim sobama može biti od pomoći ljudima koji boluju od kroničnog kašlja, upale sinusa ili bronhitisa. Morski klimatski uvjeti se koriste dugi niz godina u liječenju izvjesnih oboljenja kože, jer pomažu u ozdravljenju ali i značajno doprinose poboljšanju zdravstvenog stanja pacijenta, štiteći ga od nemogućnosti da normalno obavlja svoj posao. Oboljenja na koja ovi klimatski uvjeti izvanredno utječu su psorijaza, atopijski i kronični dermatitis.

Moderan, brz način života nam ne dozvoljava uvijek odlazak na more, stoga raste popularnost ovih soba koje su ispunjene stijenama soli. One nude iste terapeutske mogućnosti i pored toga bliže su nam. Slane sobe predstavljaju mjesta u kojima se oslobađa iz mineralnih tvari i elemenata u tragovima i to pri određenoj vlažnosti pri čemu se stvara jedinstvena mikroklima zasićena važnim elementima kao što su jod, bakar, magnezij, željezo, kalcij, kalij i drugi minerali koji su neophodni za normalan zdrav rad organizma.

Specifična mikroklima ovih slanih soba ostvaruje izvrsne rezultate ne samo na kožna oboljenja, već pozitivno utječe i na druge bolesti kao što su alergijska oboljenja, astma, zapaljenje nosne šupljine, oboljenja dišnih puteva, a pored svega navedenog ona utječe na oslobađanje organizma od stresa i okrjepljuje organizam. Zbog mnogih pozitivnih učinaka ja mogu samo preporučiti boravak u ovim slanim sobama.

Za sve informacije potražite nas na našoj web stranici http://www.serenus-solnaterapija.hr/

Sponzorirani članak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest