Policija uhvatila osam pijanih maloljetnika, dobili upozorenja

Policija uhvatila osam pijanih maloljetnika, dobili upozorenja

– Vjerujemo da će građani Karlovca nakon naših budućih kontinuiranih aktivnosti biti puno zadovoljniji kada se vikendom u ranim jutarnjim satima prošetaju kroz parkove gdje neće zaticati posljedice opijanja mladih i posljedice njihovog vandalizma. Ovo je, naime, optimistična poruka i PU karlovačke nakon prvih rezultata akcija kontrole provedbe Odluke o zabrani konzumiranja, nošenja i posjedovanja alkoholnih pića maloljetnim osobama na javnim površinama grada Karlovca.

Kako je kazala glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić, od 28. listopada kad je odluka donesena, policajci su dosad utvrdili osam kršenja ove odluke. U dva navrata maloljetnici su posjedovali pića a u šest su zatečeni kako piju na javnoj površini.

– Svi su alkotestirani u nazočnosti svojih roditelja i kod svih je utvrđena prisutnost alkohola. Kako se radi o prvom prekršaju, roditelji su samo upozoreni, kazala je Grčić. Uz akciju policije konačno se počela kontrolirati i prodaja  alkoholnih pića maloljetnicima. Utvrđen je jedan prekršaj o čemu je izviješten Državni inspektorat. Policija apelira na roditelje da pripaze na evidentan problem alkoholizma kod mladih te na medije jer, kažu, to nije isključivo problem policije već cijele zajednice u kojoj živimo i radimo.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest