Zbog “jebivjetra Vukelića” Dinamo odbija doći na tradicionalnu reviju?

Zbog “jebivjetra Vukelića” Dinamo odbija doći na tradicionalnu
reviju?

Nedavna, samo još jedna u nizu, predstava izvršnog dopredsjednika NK Dinama Zdravka Mamića, začinjena uvredama i prijetnjama na račun svih koji misle drugačije, mogla bi imati i konkretne posljedice po odnose NK Karlovca i maksimirskog prvoligaša. Mamić je, između ostalih, napao i ministra obrane Branka Vukelića, kojeg je nazvao “jebivjetrom koji će za tri dana biti samo prolaznik”. Optuživši Vukelića da je, osim u Karlovcu, utjecao i na podršku Štimcu koju je dao Nogometni savez Sisačko-moslavačke županije, dodao je i “neka mu sad na klupskoj reviji mater igra”.

Mamić je aludirao na tradicionalnu prosinačku malonogometnu reviju svih selekcija Dinama i Karlovca koja se, gotovo bez prekida, igra od 1969. godine. Na parket ŠSD Mladost ove dvije momčadi nisu istrčale samo u prosincu 1991. godine, dok je Karlovac svakodnevno trpio žestoka granatiranja. Prošle godine revija je tako odigrana po 40. put, a čini se kako bi ovaj jubilarni susret mogao biti i posljednji.

Klub će ih pozvati

U NK Karlovcu, ipak, planiraju uredno pozvati Dinamo i ovog prosinca.

– Ne shvaćam baš Mamićeve ispade, ne glasamo o Dinamu, već o Markoviću i Štimcu. Ova revija ima veliku tradiciju i najvažnija je zbog djece svih uzrasta koja prodefiliraju dvoranom i druže se uz sport i mi ćemo svakako i ove godine uputiti službeni poziv NK Dinamu. Pri tome ćemo uzimati u obzir njihove europske obveze i ponuditi im dva termina u kojima su slobodni. Osobno ne vidim razlog da se revija ne održi, mi ćemo naše sportske prijatelje pozvati, a ako će netko u Zagrebu odlučiti drugačije onda je to njihova stvar i mi smo tu nemoćni – kazao nam je tajnik NK Karlovca Dražen Mejašić.

Ovome treba dodati i kako je istina da je ova revija lijepa upravo zbog ogleda mladih nogometaša, dok seniori Dinama suprotno Mamićevim riječima već godinama ne dolaze u Karlovac u najjačem sastavu. I dok su ranije za maksimirske modre bez razmišljanja na parketu karlovačke dvorane igrali Zajec, Cerin, Kranjčar…potom Šuker, Boban, Cvitanović, Vlaović…Dinamo je u posljednjim godinama nerijetko slao momčad punu nepoznatih i anonimnih igrača. Istina, u posljednja dva izdanja situacija se malo popravila pa su barem dolazili prvotimci, iako ne i najveće zvijezde.

Ako neće u prosincu, hoće u veljači

Ukoliko revije ne bude, bit će to šteta i zbog prigode da se provjere odnosi snaga nakon što je protekle godine NK Karlovac postigao jedan od najboljih rezultata u povijesti revije. Najmlađi nogometaši odigrali su 0:0, kadeti su svladali Zagrepčane 1:0, a u glavnoj utakmici slavili su i seniori NK Karlovca sa 4:3. Juniori su izgubili s tijesnih 1:0, a tek su limači i mlađi i stariji pioniri doživjeli uvjerljivije poraze.

Zanimljivo je i da će, ne bude li revije, Dinamo ipak doći u Karlovac već početkom 2011. godine, ali u službenom susretu. U prvom kolu proljetnog dijela prvenstva, 26. veljače, Zagrepčani gostuju u Karlovcu. Pitanje je hoće li to biti i prvi puta da klub iz Maksimira u Karlovac ne dolazi kao veliki sportski prijatelj.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest