Devastirani hotel “Korana” već krajem godine na javnoj dražbi?

Devastirani hotel “Korana” već krajem godine na javnoj dražbi?

Ovaj tjedan najveće karlovačko ruglo – devastirani hotel “Korana” ponovno ide na stručnu procjenu vrijednosti i već krajem ove ili početkom sljedeće godine mogla bi biti održana prva javna dražba. Ovo je danas potvrdio gradonačelnik Karlovca Damir Jelić i izrazio nadu da će ako ne na prvoj, onda sigurno na drugoj ili trećoj dražbi hotel dobiti novog vlasnika. Kako saznajemo, odbijena je žalba vlasnika hotela na Županijskom sudu u Karlovcu i više nema prepreka da hotel konačno krene u ovršnu prodaju.

– Na prvoj dražbi hotel se može prodati po cijeni koja je jednu trećinu manja od procijenjene svote dok na drugoj se može spustiti za još toliko što bi po našim procjenama moglo biti između sedam i deset milijuna kuna. Pretpostavka je da je ta cijena prihvatljiva i da će se pronaći kupac, rekao je Jelić dodavši da je time prvi, ali najteži dio posla odrađen. – Da je hotel bio u gradskom vlasništvu mi bi taj problem odavno riješili. Čak smo razmišljali da ga u GUP-u proglasimo “zelenom zonom” no, kad se sve riješi, ovaj će objekt imati turističku namjenu, rekao je Jelić. Gradonačelnik se danas dao na raspolaganje novinarima na prvom takvom “novinarskom brifingu” u svom drugom mandatu. Uz problematiku uništenog hotela prirodno se nadovezuje problem nesuđenog kampa na drugoj obali rijeke.

– Različita razmišljanja građana koja se kreću od nastavka projekta do rušenja kampa nagnala su nas da prvo ispitamo interes. Prvi korak je “pismo namjere” pa ćemo vidjeti ima li ovaj objekt “urbano uporište”, objasnio je gradonačelnik. – Mislimo da je moguće pomiriti interes privatnog kapitala i Grada Karlovca te da će ovaj objekt imati turističku namjenu, zaključio je Jelić. Podsjetimo, kamp kojeg su u predizbornoj kampanji HDZ-ovci unatoč svim potrebnim dozvolama nazivali ruglom koje treba srušiti, porezne obveznike Karlovca koštao je nešto više od šest milijuna kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest