Bernardica Topolnjak Halapa raspušta karlovačku podružnicu HSP-a

Bernardica Topolnjak Halapa raspušta karlovačku podružnicu HSP-a

Županijsko vijeće HSP-a je večeras odlučilo – Predsjedništvu HSP-a bit će upućen prijedlog za raspuštanje Izvršnog odbora karlovačke podružnice HSP-a. Ovo je bila odluka demokratske većine na sjednici koja je tek završila pa dosad još telefonski nismo uspjeli kontaktirati predsjednicu Županijskog HSP-a Bernardicu Topolnjak Halapa. Po našim saznanjima za ovaj je prijedlog glasovalo devet od ukupno 13 članova Županijskog vijeća ove stranke.

Podsjetimo, ova je odluka tek finale višemjesečnog neslaganja predsjednice Županijskog HSP-a Bernardice Topolnjak – Halapa koja mladim stranačkim kolegama iz gradske podružnice osnovane tek prije pola godine zamjerila niz napada na aktualnu gradsku vlast u Karlovcu, dok je “kap koja je prelila čašu” bilo priopćenje vezano za postavljanje spomen – ploče Većeslavu Holjevcu i grupi partizana u kojoj se glasnogovornik gradskog HSP-a Emil Mehdin pozitivno izrazio o tekovinama antifašizma.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se stvari odvijati na Predsjedništvu HSP-a, s obzirom da je predsjednik stranke Danijel Srb rekao da nitko zbog ovakvih stvari ne može biti izbačen iz stranke, dok je drugi čovjek HSP-a Veljko Novak čak zaprijetio Topolnjak – Halapa da bi u ovakvim nastojanjima ona mogla “izvući deblji kraj”.

Predsjednik Gradske podružnice Domagoj Švegar večeras nije mogao komentirati događanja na sjedinici jer, kako kaže, na njoj nije sudjelovao niti je bio pozvan. Kratko je rekao da je o održavanju sjednice Županijskog vijeća pročitao upravo na KAportalu.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest