Karlovački gradski prsten “projekt budućnosti” – nastavak izgradnje ne prije 2012.

Karlovački gradski prsten “projekt budućnosti” – nastavak izgradnje
ne prije 2012.

Veliki projekt Grada Karlovca i Hrvatskih cesta – karlovački gradski prsten morat će pričekati bolja vremena  a definitivno njegova izgradnja neće biti nastavljena do 2012. godine. Kako je i sam priznao gradonačelnik Damir Jelić, to je projekt koji “pripada budućnosti”.

Gradski prsten stao je u naselju Luščić zbog neriješenih imovinsko – pravih odnosa. Nekoliko obitelji u Kranjčevićevoj ulici – vlasnika zemljišta preko kojeg bi trebala ići cesta potražuju čak osam milijuna kuna dok iz Hrvatskih cesta kažu kako trenutno nemaju novca za otkup zemljišta, pa ni za izvlaštenje a kamoli za nastavak izgradnje gradskog prstena.

Prsten nije, međutim, zapeo samo u Luščiću. Kao što smo već pisali lokacijsku dozvolu je nedavno izgubio i Most grada Alessandrie.

– Most je tu, ispravan je za promet ali on je formalno – pravno nevidljiv, rekao je Jelić. Most koji nikad nije dobio uporabnu dozvolu izgubio je građevinsku dozvolu a potom i lokacijsku. Grad sada mora ići “korak po korak” prema legalizaciji mosta a koliko će ovaj proces trajati ovisi o stručnim službama.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest