Proračun za 2011. manji za 20 posto, “Koraku” ipak više novca

Proračun za 2011. manji za 20 posto, “Koraku” ipak više novca

Proračun za 2011. godinu koji je manji za ukupno 38 milijuna kuna od ovogodišnjeg neće narušiti funkcioniranje Grada i svih proračunskih korisnika, tvrdi gradonačelnik Damir Jelić. Ukupno dvadeset posto manji proračun znači stezanje remena za sve dok će neki, nakon uloženih primjedbi ipak dobiti nešto više nego što je navedeno u prvoj projekciji proračuna. Na prijedlog proračuna je bilo samo devet primjedbi što Jelić pripisuje svijesti građana da u kriznim vremenima treba štedjeti.

Što se tiče prihodovne strane proračun je manji za pet milijuna kuna prihoda od poreza na dohodak i prireza, još toliko fali jer Grad u sljedećoj godini neće prodavati zemljište kao u ovoj, dok su stali krediti i dotacije. – U rashodima nam uvijek fali 50 do 100 milijuna kuna i to je raskorak između naših želja i mogućnosti, zaključio je Jelić.

Jednu od primjedbi iznijela je Ženska grupa “Korak” vezanu za Sklonište za žene žrtve nasilja. Umjesto prvotnih sto tisuća kuna koje bi značile čak 70-postotno smanjenje “Korak” će dobiti oko 250 tisuća kuna što je smanjenje sukladno proračunu za oko dvadeset posto. Jelić, međutim, smatra da će se ubuduće financiranje Skloništa morati rederfinirati. Kako karlovačko Sklonište koriste i stanovnice drugih gradova i općina a ne samo Karlovčanke Jelić se nada da će se i drugi senzibilizirati s ovim problemom te da će djelomično participirati u njihovom financiranju. Nezadovoljni su i sportski klubovi zbog rasta troškova. Korekcija će prema gore, najavio je Jelić, biti iako već sada Grad Karlovac za sport izdvaja više od pet posto proračuna što je preporuka Hrvatskog olimpijskog odbora. No, kaže gradonačelnik, upitno je kako ćemo stajati 2012. godine pa sve poziva da se ponašaju – jeftinije.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest