Rehabilitacijski pas Mella dobila sponzora – SDP joj pokriva troškove hrane

Rehabilitacijski pas Mella dobila sponzora – SDP joj pokriva
troškove hrane

Udruga osoba s invaliditetom dječje i cerebralne paralize, distrofičara i osoba s tjelesnim invaliditetom grada Karlovca i Karlovačke županije s GO SDP-a  Karlovac potpisala je  Ugovor o donaciji.

Karlovački SDP ovim se  Ugovorom  obavezao da će donirati godišnju zalihu hrane za jedinog rehabilitacijskog psa u Karlovačkoj županiji Mellu korisnica Marica Poljančić i to za 2011. godinu, a vrijednost donacije je  3500 kuna.

– Ideja o suradnji sa jednom političkom strankom zapravo je rođena iz brojnih kontakata s našim članovima. Naime, pokazalo se da postoji puno osoba s invaliditetom koje bi željele imati rehabilitacijskog psa, a koji bi im uvelike pomogao u svakodnevnim obavezama. Međutim sve “zapinje” na financijama. Imati radnog psa poput Melle u čije je školovanje uloženo 110. 000 kuna, a koji bi trebao odraditi kvalitetno svoj radni vijek od 10 godina i to u što boljoj kondiciji zahtjeva stalnu veterinarsku skrb, osiguravanje dobre i kvalitetnu prehranu. Našim je članovima to vrlo teško – kazala je Marica Poljančić, korisnica jedinog rehabilitacijskog psa u Karlovačkoj županiji, četverogodišnje Melle.

Udruga “DICPDITI”  ističe kako je suradnja jedne političke stranke i nevladine udruge zapravo poziv i  putokaz ostalim potencijalnim donatorima na koji način osobama s invaliditetom pomoći i pružiti konkretnu podršku, a  kako bi im se osigurala još veća neovisnost življenja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest