“Srcem za Afriku” – tijekom dana štandovi, navečer priredba u Zorin domu

“Srcem za Afriku” – tijekom dana štandovi, navečer priredba u Zorin
domu

Osnovna škola Banija uključena je u UNICEF-ov projekt “Škole za Afriku”, u sklopu kojeg ova velika svjetska organizacija gradi škole, pomaže pri edukaciji, ali i sigurnom odrastanju djece u 11 afričkih država. Ove školske godine dječaci i djevojčice OŠ Banija sudjeluju u brojnim aktivnostima vezanim uz pomoć školama i učenicima u Etiopiji, a danas će tijekom cijelog dana Karlovčanima pokazivati svoje aktivnosti i motivirati ih da se priključe pomoći jednoj od najsiromašnijih država svijeta.

Učenici škole, uz sudjelovanje i roditelja i djelatnika, izradili su brojne zanimljive proizvode koje od 10,30 do 17 sati na prigodnim štandovima ispred Gradskog kazališta Zorin dom mogu kupiti svi građani i tako pomoći djeci daleke Etiopije. U kazalištu je postavljena i izložba plakata koje su izradili sami učenici.

Središnja priredba, pod nazivom “Srce za Afriku”, održava se u 19 sati u velikoj dvorani Zorin doma, a vodit će je Danijela Trbović. Tom prigodom učenici i učenice OŠ Banija predstavit će se bogatim glazbenim, plesnim i literarnim programom, a poseban gost iznenađenja je zagrebački “Mali afro bend”, kojeg čine vrsni svirači na djembé bubnjevima, koji će u Zorin dom donijeti egzotične i uzbudljive ritmove Afrike. Riječ je o doista iskušanim sviračima, koji su nedavno bili i na dodatnoj “specijalizaciji” u Gvineji, učeći od najvećeg živućeg majstora djembé bubnjeva – Mamady Keite.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest