Državni inspektorat podnio kaznenu prijavu protiv načelnice Saborskog

Državni inspektorat podnio kaznenu prijavu protiv načelnice
Saborskog

Državni inspektorat podnio je kaznene prijave protiv načelnice Općine Saborskog Đurđice Špehar i tvrtke Trgoingrad d.o.o. iz Svetog Ivana Zeline zbog ilegalne eksploatacije kamena na lokaciji Begovac u Općini Saborskog.

Po nalazu inspekcijskog nadzora, odnosno rudarske inspekcije utvrđeno je da su načelnica Špehar i navedena tvrtka protivno Zakonu o rudarstvu i bez koncesije crpili mineralnu sirovinu te su nalaz uz kaznenu prijavu dostavili Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu. Upravo je danas, kako nam je kazala glasnogovornica PU karlovačke Tamara Grčić, o provođenju kriminalističkog istraživanja Općinskom državnom odvjetništvu u Ogulinu proslijeđeno opće posebno izvješće u kojem se, međutim, ne navode osumnjičene osobe i samo kazneno djelo već se kompletan materijal prikupljen izvidima dostavlja Odvjetništvu na procjenu. Od Općinskog državnog odvjetništva u Ogulinu u međuvremenu nije stigao nikakav zahtjev za dodatnim radnjama.

Nešto je konkretniji bio nalaz Rudarske inspekcije u kojem se navodi i da su “rudarski radovi na eksploataciji mineralne sirovine obavljani za potrebe Općine Saborsko, nasipavanja puta u naselju Funtana, na području općine Saborsko.

– Temeljem utvrđenog, općini Saborsko rješenjem rudarskog inspektora Državnog inspektorata zabranjeno je izvođenje rudarskih radova na eksploataciji mineralne sirovine na predmetnom lokalitetu, a protiv odgovornih nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, Kazneni odjel, podnesena je kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela iz članka 261 a Kaznenog zakona, stoji u priopćenju Državnog inspektorata.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest