Kriza nije zaustavila turizam – u 2010. Karlovac zabilježio velik porast noćenja

Kriza nije zaustavila turizam – u 2010. Karlovac zabilježio velik
porast noćenja

Krizi unatoč ove je godine Karlovac napravio bitan iskorak na turističkom planu.

Veći broj turista i znatno veći broj noćenja pokazatelj su kako su pojačane aktivnosti pale na plodno tlo – od većeg broja manifestacija, preko pojačanog marketinga, pa sve do uređenja grada koje je urodilo i zlatnom plaketom u natjecanju Zeleni cvijet i drugim mjestom u akciji Turistički cvijet, u kojoj je hotel Korana Srakovčić proglašen najboljim malim hotelom kontinentalne Hrvatske. Nema sumnje kako je velik plus bilo i uređenje Foginovog, pa se treba samo nadati kako će se isti trendovi nastaviti i naredne godine, prvenstveno kada je u pitanju uklanjanje ili obnavljanje starog hotela Korana, velikog rugla jednog od najatraktivnijih dijelova grada.

Konkretnije, u prvih jedanaest mjeseci godine grad je posjetilo 19.587 turista, oko tisuću više nego u istom razdoblju protekle godine, a još je bitniji napredak ostvaren u broju noćenja – ostvareno je 32.998 noćenja, gotovo šest tisuća više nego u prvih jedanaest mjeseci lani. Prosjek noćenja je oko 1,7 što je za kontinentalne gradove vrlo solidan prosjek, pogotovo za grad lociran kao što je Karlovac, u kojem je neizbježan tranzitni turizam koji smanjuje prosjek.

U tijeku je i izrada novih strateških smjernica razvoj turizma, koji objedinjava lokalnu samoupravu i turističku zajednicu odnosno osnovni cilj je postići potrebnu suradnju javnog, civilnog i privatnog sektora u razvoju turizma, te osigurati resurse potrebne za realizaciju takve suradnje.

Turistička zajednica ujedno upućuje javni poziv za dostavu prijedloga i doprinosa koji se, u pismenom obliku, poštom, faksom ili E-mailom, mogu dostaviti u Turistički ured Karlovac, Petra Zrinskog 3, fax 600 602, e-mail: karlovac-touristinfo@ka.t-com.hr.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest