Zrinki Cvitešić u Tallinu za malo izmakao “europski Oscar” za najbolju glumicu

Zrinki Cvitešić u Tallinu za malo izmakao “europski Oscar” za
najbolju glumicu

Prestižnu nagradu Europske filmske akademije iz Tallina je odnijela austrijska glumica Sylvie Testud za ulogu u filmu “Lourdes” redateljice Jessice Hausner. “Europski Oscar” tako je za malo izmakao Karlovčanki Zrinki Cvitešić za ulogu u filmu Jasmine Žbanić “Na putu”.

Uz Zrinku Cvitešić i dobitnicu prestižne nagrade bile su nominirane: njemačka glumica Sibel Kekill za ulogu u filmu “When we leave” redatelja Feoa Aladaga, britanska glumica Lesley Manvile za ulogu u filmu “Another Year” redatelja Mikea Leigha i nizozemska glumica Lotte Verbeek za ulogu u filmu “Nothing Personal” redateljice Urszule Antoniak.

Nakon nagrade Shooting Stars za jednu od najperspektivnijih europskih glumica na ovogodišnjem Berlinaleu te nagrada za najbolju glumicu na festivalima u Puli, Aleksandriji, Herceg Novom i Prištini, Zrinki Cvitešić je nominacija za Europsku filmsku nagradu 2010. svakako vrhunac svega što je u posljednjih godinu dana postigla s filmom “Na putu”.

Spomenimo da je u Tallinu politički triler Romana Polanskog “Pisac iz sjene” osvojio čak šest godišnjih nagrada. Odnijeli su najprestižnije nagrade, one za najbolji film, za najbolju režiju, za najbolju mušku ulogu i za najbolji scenarij.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest