Ljepota i zdravlje: Aromaterapijom protiv celulita

Ljepota i zdravlje: Aromaterapijom protiv celulita

Celulit je problem s kojim se danas susreće većina žena bez obzira na dob. Mnoge od njih pribjegavaju drastičnim dijetama i brzim rješenjima, no celulit je mnogo složeniji problem koji ne nastaje odjednom pa ga nije moguće na taj način niti riješiti.

Smatra se da je celulit posljedica nakupljanja tekućine i toksičnih tvari u masnom tkivu u kombinaciji s lošom limfnom cirkulacijom. Ovi problemi su posljedica nekvalitetne prehrane, nedostatnog kretanja, stresa, hormonalnih promjena i općenito nezdravog načina života.

Eterična i biljna ulja

Eteričnim i biljnim uljima u aromaterapijskim proizvodima učinkovito djelujemo na poticanje cirkulacije krvi i limfe, poticanje izbacivanja toksina i viška tekućine iz tijela. Masaža koja se koristi kod primjene takvih preparata, dodatno pridonosi postizanju rezultata. Pokreti anticelulitne masaže su nalik onima kod obične masaže, ali moraju biti snažniji kako bi potaknuli cirkulaciju u zahvaćenim područjima i time ubrzali pročišćavanje tkiva. Aromaterapijsku uljnu mješavinu preporučujemo primjenjivati 1 do 2 puta tjedno i to nakon tuširanja ili kupke.

Eterična ulja koja se preporučuju kod problema celulita su atlaski i/ili himalajski cedar, čempres, ružmarin cineol, limun, borovica, ruža geranija, pačuli, kadulja. Od baznih ulja uobičajeno se koriste kantarionovo, nevenovo, sezamovo, ulje makadamije i lješnjaka. Kombinacija ovih ulja će djelovati detoksicirajuće, pročišćavajuće, pomoći će u eliminaciji toksina i viška tekućine iz tijela, te ujedno potaknuti cirkulaciju i tonizirati kožu.

Uz tretman aromaterapijskim proizvodima, preporučuje se više kretanja, posebice fizička aktivnost koja poboljšava mišićni tonus i cirkulaciju kao što je aerobno vježbanje (hodanje, trčanje, planinarenje…), prilagođena prehrana koja uključuje mnogo svježeg voća i povrća, općenito vlaknastih namirnica, te dovoljno tekućine. Na taj način, potpuno prirodno se dugoročno rješava problem celulita, a sprečava se i ponovno javljanje problema.

Masažna ulja i kreme protiv celulita

Masažna ulja koja se koriste za masaže uglavnom su prirodna ulja dobivena iz sjemenki, cvjetova ili bobićastog voća. Koncentrirana ulja obično se razrjeđuju sa bademovim uljem koje nema boje niti mirisa pa su takvi uljni kokteli pogodni za sve vrste masaža.

Eterično ulje borovnice, poznato po svom pročišćavajućem i stimulirajućem djelovanju, pridonosi sagorijevanju viška masnoća i uklanjanju celulita. Upotpunjeno eteričnim uljima ružmarina, čempresa i pačulija, ova kombinacija snažno potiče cirkulaciju i lučenje toksina, te uklanjanje viška tekućine iz organizma. Primjenjen uz svakodnevnu snažnu masažu dijelova tijela zahvaćenih celulitom, ovaj prizvod kožu ostavlja glatkom, mekom i elastičnom.

Eterično ulje ružmarina snažno će potaknuti cirkilaciju i u kombinaciji s uljem ruže geranija, izvrsno će tonizirati kožu. Eterično ulje komorača kao nezaobilazan sastojak anticelulitnih tretmana, snažno će potaknuti izbacivanje toksina iz tijela i pomoći protiv zadržavanja viška tekućine. Rezultat primjene ovog proizvoda je njegovana, glatka i tonizirana koža.

Ulje za primjenu na cijelom tijelu, nanosi se kružnim utrljavajućim pokretima kako bi potaknulo cirkulaciju cijelog tijela, a posebice dijelova zahvaćenih celulitom i time ubrzalo pročišćavanje i toniziranje tkiva. Eterična ulja grejpa, sjemenki mrkve i komorača će snažno pročistiti, tonizirati i revitalizirati kožu. Ulje je pogodno za svakodnevnu primjenu ili kao dodatna pomoć kod primjene ostalih anticelulitnih preparata.

Blatom protiv celulita Prirodno ili peloidno blato u najvećem broji slučajeva sadrži sitnozrnastu strukturu sa sicilijevim, aluminijevim željeznim, magnezijevim, kalijevim i natrijevim oksidom te sumporom i organskim tvarima. Glina pak sadrži minerale te uz parafin čini osnovnu komponentu svih ostalih kompozicija blata za aniticelulitne masaže i premaze. Termalno blato ubraja se meðu najbolja ljekovita blata i od posebnog je značaja za regeneraciju kože i anticelulitne tretmane.

Kombinacija zelene gline, alge fukus i eteričnog ulja paprene metvice, izvrsna je za poticanje cirkulacije i procesa eliminacije nakupljenih štetnih tvari sa dijelova tijela zahvaćenih celulitom.

Blato se preporučuje primjenjivati nekoliko puta mjesečno kao samostalni preparat protiv celulita odnosno kao savršena priprema kože i tijela za primjenu ostalih anticelulitnih preparata.

Nije svako blato ljekovito Treba imati u vidu da se u prirodi vrlo lako može naći više nalazišta prirodnog ili termalnog blata. No, to ne znači da je blato automatski ljekovito, sve dok se ne napravi stručna ekspertiza uz obavezni kemijsko biološki elaborat. Jednostavno, riječ je o mogućim koncentracijama elemenata u prirodnom blatu koje nisu poželne ili su prevelike, pa ih je potrebno u kontroliranom industrijskom postupku razrijediti, usitniti i prilagoditi tretmanskoj aplikaciji. Također postoje prirodna peloidna blata vrlo neugodnog mirisa zbog prevelike koncentracije sumpora. Iz svega navedenog izvire zaključak da se u slučaju samoinicijativnih preparativnih postupaka prirodnim blatom ipak obratite stručnom osoblju kako ne bi došlo do nepoželjnih kožnih iritacija, naglašava stručno osoblje iz Salona Oaza.

Sponzorirani članak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest