EU sa 428 tisuća eura financira dva projekta Prirodoslovne škole

EU sa 428 tisuća eura financira dva projekta Prirodoslovne škole

Prirodoslovna škola Karlovac dobila je povjerenje EU za dva projekta prijavljena za predpristupne fondove. Oba projekta financirat će se u okviru natječaja IPA programa pod nazivom “Razvoj ljudskih potencijala – Regionalna mreža lokalnih obrazovnih ustanova”.

Ova karlovačka škola nositelj je projekta “Modernizacija programa osposobljavanja za profesionalni profil mljekar-sirar”, a uz nju kao partneri sudjeluju Pučko otvoreno učilište Knin i privatno učilište Apis Velika Gorica. Riječ je o edukaciji za spomenuto zvanje, koju će proći 70-ak budućih mljekara-sirara s područja Karlovačke, Zagrebačke i Šibensko-kninske županije. Bit će to pretežno članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji će nakon školovanja steći zvanje mljekar-sirar i dobiti certifikat za provedbu registrirane trgovine i ulazak obiteljske proizvodnje mlijeka i sira na tržište. EU ovaj projekt financira sa 140 tisuća eura, sa pet i pol tisuća eura pomaže i Karlovačka županija, a ostatak će namaknuti članovi projektnog tima.

EU sa 288 tisuća eura financira i projekt “Agronet”, u kojem Prirodoslovna škola Karlovac sudjeluje kao partner nositelja, Gospodarske škole Čakovec. Ovaj projekt obuhvaća tri zasebna obrazovna programa, u sklopu kojih će se osposobljavati novi stručnjaci na području vinarstva, cvjećarstva i voćarstva. Konkretnije, program će proći po 25 vinara, cvjećara i voćara Karlovačke županije.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest