Kupa prijeti: Vodostaj na 766 cm i dalje raste – na snazi izvanredne mjere obrane

Kupa prijeti: Vodostaj na 766 cm i dalje raste – na snazi
izvanredne mjere obrane

Rijeka Kupa u Karlovcu je u 15 sati premašila vodostaj od 766 centimetra i dalje su na snazi  izvanredne mjere obrane od poplava.

Po riječima voditeljice Vodnogospodarske ispostave u Karlovcu Biljane Željeznjak, i dalje na svim rijekama postoji tendencija rasta vodostaja i vjerojatno će rasti do kraja dana no pitanje je kojim intenzitetom. Izlijevanje Kupe ponovno je uzrokovalo odsijecanje Koritinje, Kobilića, Levkušja dok je rijeka Dobra odsjekla Gornje Priselce.

– Zbog nedovršenog sustava obrane od poplave mi praktički ne možemo manipulirati vodama, možemo samo promatrati, prognozirati i obaviještavati ljude te pripremiti postojeće ustave za povećanej vodostaja, kazala je Železnjak.

Izvanredne mjere obrane od poplave automatski se proglašavaju na vodostaju visine 750 centimetara dok pri vodostaju od 830 cm nastupa izvanredno stanje.

Osim u prigradskim naseljima na lijevoj obali Kupe prometni problemi su zabilježeni u Oštarijama te gradu Karlovcu u naselju Drežnik. Ponovno je “napunjen” podvožnjak ispod brze ceste u kojem je, po zadnjim informacijama s terena, zapeo jedan automobil.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest