Karlovački informatičari na natječaju Samsunga osvojili 100 tisuća USD

Karlovački informatičari na natječaju Samsunga osvojili 100 tisuća
USD

Hrvatski mediji objavili su dobru vijest kako je hrvatska tvrtka Infinum ušla u finale natječaja Samsung Developers Challenge te premoćno odnijela pobjedu na natječaju, a time i izdašnu nagradu od 100 tisuća USD (550 tisuća kuna). Malo tko zna da je Infinum zapravo karlovačko poduzeće sa sjedištem u Maloj Švarči, a da su mladi IT stručnjaci, pobjednici natječaja, Karlovčani, Tomislav Car i Matej Špoler.

Samsung je predstavio svoj operativni sustav bada početkom ove godine, a da bi potaknuo programere na izradu aplikacija za njega, pokrenuo je natječaj Samsung Developers Challenge.

Naši sugrađani na natječaj su prijavili aplikaciju “BadaSports” koja služi za, kako je objasnio Matej Špoler, “trackanje” sportskih aktivnosti, ima niz korisnih featurea, social integraciju i live sharing te popratni web servis.

BadaSports je aplikacija za dijeljenje i praćenje sportskih aktivnosti pomoću GPS-a ugrađenog u mobitel. Aplikacija omogućuje praćenje svih aspekata sportskih aktivnosti poput trenutne, prosječne i maksimalne brzine, prijeđene udaljenosti, trenutnog i prosječnog tempa, nadmorske visine itd. Aktivnost je također moguće vidjeti na karti tako da možete vidjeti kojim putem ste se kretali. Sve aktivnosti se spremaju u povijest aktivnosti te ih je moguće uploadati na online servis www.bada-sports.com.

Špoler i Car Infinum su osnovali 2005. godina kao studenti, do sada su napravili mnogu izuzetno uspješnih “mobile” i IT projekata. Oni su primjerice napravili i aktualne internetske stranice Gimnazije Karlovac, škole koju su i sami pohađali.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest