Zid opet popustio, podvožnjak na Drežniku uzeo novu “žrtvu” (VIDEO)

Zid opet popustio, podvožnjak na Drežniku uzeo novu “žrtvu” (VIDEO)

Zid na drežničkom podvožnjaku visok je četiri metra, no opet je popustio, ne zbog premale visine, već očitog tehnološkog previda koji omogućava da voda prodire odozdo. Ovaj put odnio je i jednu “žrtvu”; neoprezni vozač  Opela Corse ignorirao je znak upozorenja postavljen neposredno pred vodu s banijanske strane i zaglavio usred vode.

Oni spretniji i iskusniji znaju da do Drežnika ili prema gradu mogu proći po povišenom nogostupu, ovaj nesretnik to očito nije znao kao ni da je dubina vode otprilike jedan metar, što je nepremostiva prepreka za osobni automobil.

Treba napomenuti da ni postavljena prometna signalizacija nije adekvatna. Naime, osim pregrade koja priječi samo dio ceste, postavljen je trokutasti prometni znak s uskličnikom, koji označava opasnost na cesti, ali ne zabranjuje prolaz! 

Na cesti je pred vodom po pravilima trebao biti okrugli znak s crvenim rubom, znak izričite naredbe koji propisuje zabranu prometa u oba smjera. Ako vozač zaista nije znao koliko se duboka opasnost krije u podvožnjaku, zbog neadekvatne signalizacije mogao bi još potražiti zadovoljštinu štete na sudu.

Kako je to izgledalo pogledajte u videoprilogu KAportala…

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest