Sporovi otpuštenih djelatnika magistrata – Gotovac tužio Grad za “mobing”

Sporovi otpuštenih djelatnika magistrata – Gotovac tužio Grad za
“mobing”

Prvi u nizu sporova otpuštenih djelatnika karlovačke gradske uprave protiv Grada Karlovca kao poslodavca započeo je jučer na Općinskom sudu u Karlovcu. Grad i gradonačelnika kao odgovornu osobu je privatnom tužbom za mobing, odnosno višegodišnje zlostavljanje i kako tužitelj kaže, “zlostavljački otkaz” tužio otpušteni upravni pravnik Ivan Gotovac.

– Podnio sam tužbu Općinskom sudu jer po novim naputcima spor mora biti riješen u roku šest mjeseci. Smatram da sam više godina od strane gradonačelnika i drugih nadređenih bio zlostavljan te da je otkaz samo kruna svega toga. Otkaz sam dobio dvadeset mjeseci prije odlaska u mirovinu i od nečega moram živjeti, rekao nam je Gotovac.

Gotovac je jedini koji je tužbu uputio Općinskom sudu, ali i Upravnom sudu kao još pet – šest otpuštenih djelatnika gradske uprave od ukupno njih četrnaest.

Gradonačelnik Damir Jelić rekao je da zna za tužbe i još prošli tjedan komentirao je kako je pravo svakog čovjeka da se bori za sebe i svoju egzistenciju, kako tužbe ne shvaća osobno i kako ih je očekivao. Zbog dogovora sa Sindikatom nije želio otkrivati nove korake u reorganizaciji poslovanja gradske uprave odnosno hoće li uslijediti novi otkazi.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest