Antunović: Nema “muških” i “ženskih” poslova, žene mogu biti uspješne u svima

Antunović: Nema “muških” i “ženskih” poslova, žene mogu biti
uspješne u svima

Žene mogu biti uspješne u svim poslovima bili oni muški ili ženski poruka je koju su u javnost poslale Željka Antunović, potpredsjednica Sabora, bivša ministrica MORH-a i Biserka Vranić gradonačelnica Grada Ozlja i saborska zastupnica. Obje su o svojim osobnim i dugogodišnjim iskustvima u političkim vodama govorile na seminaru pod nazivom:”Žene u politici” kojeg su u Karlovcu organizirale članice Foruma žena SDP-a.

– Žene definitivno žive u nejednakim uvjetima i na svakom mjestu se sreću s određenim vidom diskriminacije. Neke se s tim nose bolje, neke pak nemaju ni snage ni znanja nositi se s diskriminacijom. Mislim da postoji predrasuda prema tipično muškim sredinama da ne prihvaćaju žene. Moje iskustvo nije bilo takvo. No, definitivno zagovaram da bude što manje tih tipično muških okruženja i poslova – kazala je Antunović. Osvrnuvši se na aktualne događaje vezane uz bivšeg premijera Ivu Sanadera, Antunović je, između ostalog, kazala da je upravo Sanader bio taj koji je poticao korupciju.

– Da su slušali kad se govorilo o krađama, namještenim javnim natječajima u područu cestogradnje, u području informatizacije državne uprave, u područjima privatizacije koje su tekle kroz zadnjih osam ili deset godina ne bi došlo do ove situacije. Mogla bih nabrajati bezbroj afera. Isto tako mogla bi ih pitati o čemu su razmišljali. Jedna od najtipičnijih primjera političke korupcije je afera Verona. Neka odgovore na ta pitanja i neka ne objašnjavaju javnosti da nisu ništa znali i da je od njih sve bilo skriveno – poručila je Antunović nakon održanog seminara.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest