Bivši HSP-ovci Karlovca i Ogulina pregovaraju o udruživanju

Bivši HSP-ovci Karlovca i Ogulina pregovaraju o udruživanju

Nakon raspuštanja Podružnice HSP-a i potom izlaska članova gradskog Predsjedništva ove stranke predvođenih Domagojem Švegarom samo se očekivao sljedeći potez koji bi, po dosadašnjim istupima očito politički vrlo ambicioznoj ekipi, dao podlogu za budući rad. Danas se u Ogulinu Švegar sastao sa Željkom Bokulićem, nezavisnim vijećnikom u ogulinskom Gradskom vijeću dok obojicu veže HSP-ovska prošlost i neslavan kraj koji je završio raspuštanjem njihovih podružnica i konačno izlaskom iz HSP-a. – Naši politički planovi dosta su slični onima gospodina Bokulića i njegovog tima. Moji će suradnici u idućih nekoliko dana provesti temeljitu analizu političkog djelovanja nezavisne liste koju predvodi Bokulić, a kojega sam danas detaljnije upoznao sa našim dosadašnjim radom, rekao je Švegar. Kako dodaje, osobno je sklon suradnji na ovoj razini uz opasku da je još uvijek prerano govoriti o konačnom dogovoru i obliku suradnje.

– Prije toga želim čuti razmišljanja svojih kolega, no ipak mogu ustvrditi da smo nakon današnjeg razgovora korak bliže udruživanju snaga, rekao je Švegar.

Podsjetimo, Željko Bokulić je vrlo gorljiv ogulinski oporbenjak koji je, što je i sam u nekoliko navrata izjavio za KAportal, HSP-u svojedobno zasmetao jer je u Gradskom vijeću postavljao neugodna pitanja HDZ-ovoj vlasti što nije odgovaralo čelnicima HSP-a koji su po njemu samo HDZ-ovi poslušnici. Bokulić je uvjeren da je i scenarij raspuštanja karlovačkog HSP-a napisao Ivan Vučić koji konce vuče preko svoje pročelnice Ureda Bernardice Topolnjak – Halapa, inače predsjednice županijskog HSP-a. – Nakon današnjeg razgovora mogu reći da osim iste sudbine, pri tome mislim na HSP, mene i Domagoja povezuje isti cilj. Kada govorim o cilju,  mislim na stvaranje nove političke opcije s mladim politički neiskvarenim ljudima. Nakon što provedem konzultacije s ljudima koji su podržali našu nezavisnu listu, moći ću više reći, rekao je Bokulić koji krajem tjedna dolazi u Karlovac na nastavak razgovora.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest