“Ledeno doba” – iznimno zanimljiva izložba u Galeriji Vjekoslava Karasa

“Ledeno doba” – iznimno zanimljiva izložba u Galeriji Vjekoslava
Karasa

Obilježavanje 106. rođendana Gradskog muzeja Karlovac završava danas otvaranjem iznimno zanimljive izložbe u Galeriji Vjekoslava Karasa. Kako i samo ime govori, izložba “Ledeno doba” Karlovčane će upoznati s geološko-morfološkim i paleontološkim nalazima iz razdoblja ledenog doba, uz dio u kojem će se moći vidjeti i predmeti iz mlađeg i starijeg kamenog doba.

Osim eksponata Gradskog muzeja Karlovac, na ovoj vrijednoj izložbi moći će se razgledati i posuđeni eksponati iz još četiri hrvatske zbirke – Hrvatskog prirodoslovnog muzeja u Zagrebu, Muzeja grada Crikvenice, Muzeja Turopolja (Velika Gorica) i Zavičajnog muzeja u Ozlju.

U inovativnom prostornom oblikovanju izložbenog postava, koji potpisuje arhitekt Zdenko Dubovečak, obrađuje se prapovijesna flora i fauna, te speleološki objekti s naglaskom na nalaze špiljskog medvjeda i prve tragove boravka ljudi u njima.

Autori izložbe su mr. sc. Kazimir Miculinić i Lazo Čučković, stručni suradnici dr. sc. Ivor Karavanić, Dražen Japundžić i Martina Petrak, autor vizualnog identiteta izložbe i likovnog postava Zdenko Dubovečak, a pratećeg edukativnog programa muzejska pedagoginja Lana Bede.

Izložba ostaje otvorena do 22. veljače 2011. a može se razgledati radnim danom od 7 do 15, srijedom i petkom i od 17 do 19, te subotom i nedjeljom od 10 do 12 sati.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest