Niste sami – Grad osigurao božićnice umirovljenicima i poklone najsiromašnijima

Niste sami – Grad osigurao božićnice umirovljenicima i poklone
najsiromašnijima

Osim siromašne obitelji Ajlec kojoj će ovaj Božić zasigurno biti ljepši nakon medijske akcije koja je pokrenula institucije i učinila da 2,5-godišnja Karolina i njezina majka Barbara dobiju potrebne dokumente, ali i brojne poklone dobrih ljudi, ovaj će Božić biti bogatiji i za više socijalno najugroženijih karlovačkih obitelji.

Karlovački gradonačelnik Damir Jelić danas je s poklonima posjetio obitelj Barbare Kos, samohrane majke s četvero djece koji žive tek od porodiljne naknade i dječjeg doplatka. Najveći poklon sigurno je bio gradski stan kojeg su dobili na korištenje dok je gradonačelnik danas djecu razveselio prigodnim košaricama a majku s poklon – bonom.  Kako je podsjetila glasnogovornica Grada Karlovca Andreja Barberić, Grad je darove – prigodne poklon bonove od 150 do 500 kuna osigurao za ukupno 111 obitelji i samaca u ukupnoj vrijednosti 30 tisuća kuna.

Paketima je obradovano i 252 djece iz siromašnih obitelji. Osim navedenih obitelji u socijalnom programu Grada Karlovca darovana su i djeca iz udruga osoba s invaliditetom, djeca članova HVIDR-e i drugih udruga putem Saveza udruga osoba s invaliditetom. Krizi unatoč nisu zaboravljeni niti umirovljenici. Kako je rekla glasnogovornica Grada Andreja Barberić, božićnicu u iznosu od 400 kuna dobilo je 849 umirovljeničkih obitelji i samaca u ukupoj vrijednosti 340 tisuća kuna.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest