Sve se promijenilo – pomoć stiže sa svih strana, Ajlecovi dobili budućnost

Sve se promijenilo – pomoć stiže sa svih strana, Ajlecovi dobili
budućnost

Obitelj Ajlec koja do prije samo tjedan zbog trome i nevjerojatno nefleksibilne administracije nisu imali niti dokumente potrebne za normalan život ovaj Božić dočekuju u sasvim drugom raspoloženju nego što su mislili. Otkad je u ponedjeljak KAportal, a potom i veliki broj hrvatskih medija objavio priču o siromašnoj obitelji u Loskunji kraj Vojnića sve se promijenilo. U samo jedan dan 2,5-godišnja Karolina Ajlec dobila je JMBG, OIB i toliko potrebno zdravstveno osiguranje a njezina majka Barbara konačno potvrdu o prebivalištu i osobnu iskaznicu s adresom na kojoj već više godina živi sa svojom obitelji.

Danas su veliko srce i senzibilitet za pomoć u nevolji pokazale i karlovačke medijske kuće i dopisništva koji su proteklih dana skupljali novac, odjeću, igračke,  hranu i kućne potrepštine za obitelj Ajlec. S četiri puna automobila prigodnih poklona, među kojima su se našli i purica i kolači, predstavnici Radio Mrežnice, KAportala, Jutarnjeg lista, Novog lista, Karlovačkog tjednika, Večernjeg lista i Radija 047 posjetili su obitelj Ajlec i darivali ih poklonima. Posebno iznenađenje za Karolinu i Kristijana bio je Djed Mraz koji je u ovu kuću donio dodatno veselje kao i braća Bočić koji su samoinicijativno skupljali pomoć te Ajlecovima donijeli TV i peć za dječju sobu.

– Ne mogu vjerovati što se samo u tjedan dana dogodilo. Dosad smo živjeli od 300 kuna dječjeg doplatka i mislili smo da će ovo biti još jedan sumoran Božić no zahvaljujući svima vama i dobrim ljudima sve se promijenilo, kazala je Barbara Ajlec koja nije mogla sakriti uzbuđenje zbog svega što se ovoj obitelji događalo proteklih dana. Na njihovom žiro – računu stižu donacije sa svih strana, a kuća im je postala prepuna poklona koji su stizali. Kako nam je kazala Barbara, bilo je čak nekoliko ponuda za posao kako za Srećka tako i za nju tako da bi, ako sve bude po planu, ova obitelj zaista mogla početi funkcionirati kao normalni građani a ne kao oni na samom socijalnu dna kojih nažalost u našoj zemlji ima jako puno.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest