Glasajte za najomiljenije i najomraženije javne osobe u 2010. godini

Glasajte za najomiljenije i najomraženije javne osobe u 2010.
godini

Tko je pozitivac, a tko negativac godine u gradu Karlovcu i Karlovačkoj županiji? O kome se pisalo i pričalo u ovoj 2010. godini koja je na izmaku, te u kojem kontekstu – dobrom ili lošem? Ovo su pitanja na koja će odgovore dati sami čitatelji KAportala, naravno, uz našu malu pomoć. Za tu priliku, koja će biti u obliku dvije ankete na dnu stranice portala, izabrali smo po 11 osoba iz javnog života koji su svojim radom (dobrim ili lošim) obilježili godinu. Ostavili smo i mogućnost glasanja za “nekog drugog” odnosno ako postoji osoba za koju smatrate da bi zaslužila također biti na jednoj od listi registrirani korisnici se mogu o tome izjasniti u komentarima ispod ovog uvodnog članka.

Pa, da vidimo koji su to naši kandidati na listama “pozitivaca i “negativaca” godine…

“Pozitivci” godine 1. Igor Beketić 2. Josip Benčić 3. Damir Jelić 4. Kristijan i Kristijan 5. Igor Pamić 6. Mladen Rakočević 7. Neven Šprajcer 8. Domagoj Švegar 9. Ante Ujević 10.Ivan Vučić 11.Branko Vukelić 12.Netko drugi

“Negativci” godine 1. Petar Banić 2. Josip Benčić 3. Željko Goršić st. 4. Ivanka Grčić 5. Damir Jelić 6. Mladen Rakočević 7. Neven Šprajcer 8. Bernardica Topolnjak Halapa 9. Danijel Trupković 10.Ivan Vučić 11.Branko Vukelić 12.Netko drugi

Idemo polako napisati ponešto o liku i djelu svakog od naših kandidata. Važno je napomenuti da su neki od njih na obje liste, pa ih u kratkom obrazloženju nećemo posebno svrstavati u “pozitivce” i “negativce”. Popis je sačinjen po abecednom redu.

Petar Banić

, šef karlovačke HVIDR-e. U prošloj godini pamtimo ga po žestokom protivljenju da se postavi spomen – ploča Većeslavu Holjevcu, te izjavama da je Holjevac četnik i kako je dosta bilo tih antifašista.

Igor Beketić, suosnivač i dobri duh Promenada kluba, skupine plesnih entuzijasta koji su Karlovčane vratili svome gradu. Promenada je godinu započela u ritmu Michaela Jacksona, nastavila s organizacijom Milenijskog bala i završili s fenomenalnim nastupom supertalenta Kristijana i Kristijana.

Josip Benčić, lider gradskog SDP-a. Benčić je poznat po aktivnosti u Gradskom vijeću dok je pod njegovim vodstvom najdogađaj godine vezan za rad oporbe u Karlovcu podnošenje kaznenih prijava protiv odgovornih za sanaciju deponija Ilovac za koju SDP-ovci tvrde da je obilježena malverzacijama.

Željko Goršić, stariji, državni tajnik u MORH-u, istaknuti HDZ-ovac i predsjednik GČ Turanj. Proslavio se bespravnom gradnjom Društvenog doma na Turnju koja je na koncu legalizirana novcem poreznih obveznika.

Ivanka Grčić, HDZ-ova vijećnica u Gradskom vijeću koja je u obrani Društvenog doma oporbe i novinaru usporedila s rušiteljima Turnja. Stala je i u obranu svojih, sad već bivših stranačkih kolega koji su pretukli 18-godišnjaka u “Astralisu”.

Damir Jelić, gradonačelnik grada Karlovca i predsjednik GO HDZ-a. U 2010. godini nije baš previše bio prisutan u javnosti. Nakon novog incidenta članova Mladeži HDZ-a ovog puta je na vrijeme reagirao a tijekom godine se angažirao na prevenciji alkoholizma i drugih negativnih pojava kod mladih.

Kristijan Mihalić i Kristijan Skočić, fenomenalni breakdanceri koji su ostvarili velik uspjeh i ušli u finale Supertalenta Nove TV. S puno truda i odricanja pružili su pozitivan primjer svojim vršnjacima i na koncu kao zahvalu svojim glasačima održali besplatnu školu breakdance-a.

Igor Pamić, trener NK Karlovca i najzaslužniji za najveći uspjeh karlovačkog nogometnog kluba u njegovoj 90-godišnjoj povijesti. Pamić je sa svojom ekipom ostvario peto mjesto u 1. HNL, te ovogodišnju polusezonu završio na 6. mjestu.

Mladen Rakočević, gradski vijećnik SDP-a. Rakočević je poznat po svojim osebujnim nastupima u Gradskom vijeću. Za neke je zanimljiv i konstruktivan stručnjak a za druge “mlati praznu slamu”. Ove je godine zapamćen po “svađi” s predsjednicom GV Nadom Murganić i izjavom kako je u Karlovcu poželjno biti “vazelinski vijećnik”.

Neven Šprajcer, čelnik Nogometnog saveza Karlovačke županije. Zbog podrške Vlatku Markoviću izbačen je iz NK Karlovca u kojem je radio godinama. U nemilost je došao nakon što je NK Karlovac po političkoj direktivi naklonost dao Igoru Štimcu. Nakon Markovićevog izbora ostaje predsjednik Saveza.

Domagoj Švegar, bivši predsjednik karlovačkog HSP-a. Švegar je sa svojom ekipom mladih i školovanih HSP-ovaca donio svježinu na karlovačku političku scenu. Zbog svojih pozitivnih stavova o antifašizmu došli su u nemilost šefice Županijskog HSP-a Bernardice Topolnjak – Halapa koja im je na koncu “skuhala” raspuštanje podružnice. Švegar i ekipa izlaze iz HSP-a ali najavljuju politički rad.

Bernardica Topolnjak – Halapa, predsjednica HSP-a Karlovačke županije. Švegarovoj ekipi zamjerila pozitivno mišljenje o antifašizmu te na kraju inicirala raspuštanje gradske podružnice. U 2010. godini postala pročelnica Ureda župana Ivana Vučića koji je, po mišljenju političkih oponenata, “stvarni šef” i u županijskom HSP-u.

Danijel Trupković, bivši istaknuti član karlovačke Mladeži HDZ-a i županijski vijećnik. Jedan od vinovnika nasilja u “Astralisu” kad je bez razloga premlaćen Marko Jovković (18). Konačno je izletio iz HDZ-a i čak zaradio nekoliko dana u pritvoru. Od njega se očekuje da HDZ-u vrati vijećnički mandat.

Ante Ujević, sudac na Županijskom sudu u Karlovcu. Poznato po učinkovitom djelovanju, barem što se tiče dužine postupaka. U više “ekspresnih postupaka” donio je presude koje su redovito potvrđivane i na Vrhovnom sudu.

Ivan Vučić, župan Karlovačke županije i predsjednik ŽO HDZ-a. U 2010. godini pamtimo ga po “velikodušnoj” ponudi karlovačkih rijeka za gradnju hidroelektrana, poruci novinarima da ih zanima samo crnilo, te čestim posjetama Bruxellesu.

Branko Vukelić, sad već bivši ministar obrane RH. Vukelić niti ovu godinu nije mogao izbjeći bez afera, koje su ga na koncu stajale ministarskog mjesta. Sjećamo se se, kako je nakon našeg prenošenja teksta u kojoj se spominjao u negativnom kontekstu, KAportalu poručio “kako je tanka linija između voljeti i mrziti”, a nama preporučio da se opredijelimo za voljeti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest