Šegrt: Iznad očekivanja broj projekata prijavljenih Razvojnoj agenciji

Šegrt: Iznad očekivanja broj projekata prijavljenih Razvojnoj
agenciji

Odaziv gradova, općina i udruga izradi buduće Razvojne strategije Karlovačke županije iznad je svih očekivanja tako da je dosad prijavljeno čak 335 projekata, piše današnji Novi list.

– S nama na poslu oko Strategije radi vanjski evaluator, koji nam je rekao da takvog odaziva nije bilo ni u jednoj sredini dosad. Neki kolege iz drugih županijskih središta su mi rekli kako im je problem sakupiti i pedesetak projekata, dok je interes kod nas nemjerljivo veći. Drago mi je da su svi ozbiljno shvatili važnost Razvojne strategije i da su s idejama ubacili u “petu brzinu”, rekao je za riječki dnevnik novi županijske Razvojne agencije Viktor Šegrt.

Naime, strategija razvoja Karlovačke županije trebala bi predstavljati svojevrsni katalog prioriteta ovog područja za ciklus od 2011. do 2013. godine. Projekti koji nađu svoje mjesto u njoj, dalje će biti kandidirani prema predpristupnim i strukturnim fondovima Europske unije. Kako kaže Šegrt, tu nema puno improvizacije, jer strategija mora biti usklađena sa strategijom razvoja takozvane Panonske Hrvatske, a ona, pak, s državnom strategijom. Jedan od financijski najznačajnijih projekata je gradnja milijunski vrijednog Regionalnog centra za gospodarenje otpadom na Babinoj gori, čiju je financijsku konstrukciju, po nekim signalima moguće preko EU fondova zatvoriti čak osamdeset posto, piše Novi list.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest