Švegar & ekipa pokreću lokalnu inicijativu za borbu protiv korupcije

Švegar & ekipa pokreću lokalnu inicijativu za borbu protiv
korupcije

Borba protiv korupcije bit će jedna od okosnica djelovanja Domagoja Švegara i skupine bivših HSP-ovaca koji su prošlog mjeseca nakon raspuštanja karlovačke podružnice ove stranke izišli iz ove stranke.

– Prvi korak je otvaranje “antikorupcijskog maila” na kojeg nam se ljudi mogu javljati ako sumnjaju u nepravilnosti u radu lokalne samouprave i javnih službi. 2011. godina je ključna u zaustavljanju recesije, dok je  krajnje ekonomično i racionalno gospodarenje gradskom imovinom osnov izlaska iz krize, rekao je Švegar. Kako dodaje, njegova grupa želi uspostaviti kontrolni mehanizam poslovanja gradske uprave. Prvi korak dva su upita. Jedan je vezan za odlaske djelatnika gradske uprave, tvrtki i ustanova na “team building” u samostan Sv. Ilije u Hercegovini a drugi za sumnje u netransparentnost kupoprodajnog ugovora između Grada Karlovca i tvrtke Centar gradnja za prodaju zemljišta na Velikoj Švarči.

– Imamo indicije da se u ovim slučajevima radi o netransparentnom poslovanju i zato smo kao grupa građana zatražili odgovore, rekao je Švegar dodavši kako će, ako u zakonskom roku ne dobiju odgovore na što imaju pravo, protiv Grada pokrenuti sudski postupak.

– Pozivamo građane da se jave na mail stopkorupciji.ka@gmail.com ako imaju ikakvih saznanja o nepravilnostima u radu gradske uprave i javnih službi. Nadamo se da će građani podržati našu inicijativu i prepoznati kako joj je ilj stvaranje modernog i, posebice ulagačima, atraktivnog grada Karlovca, zaključio je Švegar.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest