Karlovac “preoteo” Zagrebu plesni International Battle Time

Karlovac “preoteo” Zagrebu plesni International Battle Time

Dobar glas daleko se čuje, pa makar – do Zagreba. Prošle godine, pomalo iznenadno i preko noći, ali doista u punom smislu, Karlovac se uspio etablirati kao grad plesa – masovne ulične plesove rijetko se moglo vidjeti na državnoj televiziji, a Karlovac se čak dva puta pojavio u dnevnicima s izravnim prijenosima Promenadinog masovnog plesa na glazbu Michael Jacksona i Milenijskim balom. Tu su i Festival salse, KLC most wanted, svjetska odličja Studija 23, nekoliko plesnih predstava i za kraj godine simpatični i izuzetno talentirani Kiki i Kiko…i uz samo malo truda grad je doista postao prepoznatljiv kao – grad plesa.

Potvrđuje to i lijepa vijest da bi grad na četiri rijeke ove godine trebao postati domaćin International Battle Time natjecanja, najvećeg hrvatskog, a kako organizatori tvrde i najvećeg urbanog plesnog događaja u ovom dijelu Europe. Riječ je o velikom plesnom, glazbenom i edukativnom događaju, na kojem su, primjerice, 2010. godine sudjelovali plesači i glazbenici iz 17 zemalja svijeta. U proteklih šest godina organizator natjecanja bio je Zagreb, a sada “palicu” preuzima Karlovac – 21. i 22. svibnja.

I ove godine očekuje se sličan odaziv na dvodnevnom događanju koje bi, prema prvim informacijama, trebalo biti locirano, ovisno o vremenu i naravi pojedinih događaja, u i oko karlovačkog Gradskog kazališta Zorin dom. Posljednjih godina IBT ima i licencu kao regionalne kvalifikacije za najveće svjetsko natjecanje.

U Karlovcu će se plesači natjecati u nekoliko kategorija break dancea i hip hopa, nastupit će brojni domaći i inozemni DJ-i, a održat će se i niz radionica koje će voditi istaknuti plesači iz Hrvatske, Slovenije, Engleske i Francuske.

Glavni organizator događaja i inicijator ove manifestacije je Mario Knežević iz zagrebačke udruge Urban Dance, jedan od najpoznatijih hrvatskih urbanih plesača i pobjednik brojnih međunarodnih natjecanja, uključujući i MTV Summer Jam, berlinski Who Got Skillz, kanadski Juste Pour Rire, itd.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest