Najljepša siječanjska tradicija – poznat program 38. Zimske likovne kolonije

Najljepša siječanjska tradicija – poznat program 38. Zimske likovne
kolonije

U ponedjeljak, 17. siječnja, počinje 38. Zimska likovna kolonija – ZILIK. Jedna od najljepših karlovačkih tradicija nastavlja se i ove godine – očekuje nas pet dana druženja umjetnika i djece, izložbi, likovnih radionica, novih djela velikih i malih umjetnika.

Od 1974. godine Dom za djecu Vladimir Nazor prikupio je više od 2000 djela, od kojih su neka postavljena u domu, a neka se mogu vidjeti prilikom čestih retrospektivnih izložbi.

I ove godine program je bogat i raznovrstan. ZILIK počinje 17. siječnja svečanim otvaranjem u 10 sati ujutro, nakon čega počinje prva radionica – s djecom će u kombiniranoj tehnici raditi likovna umjetnica i poznata pjevačica skupine Jinx, Jadranka Ivaniš – Yaya. U večernjim satima, konkretnije u 19 sati, u Maloj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom otvara se izložba Mersada Berbera.

Utorak, srijeda i četvrtak u znaku su mališana – u utorak će Gaella Gotwald s njima raditi crteže i kolaže, u srijedu će izrađivati skulpture uz Željka Zimu, a u četvrtak će ih Ingrid Runtić poučavati tehnici pastela. U četvrtak u večernjim satima na rasporedu je i likovna radionica “Zvijezde za djecu”.

Posljednjeg dana ZILIK-a, u petak, 21. siječnja, djeca će s Petrom Grozaj raditi u tehnici akrilika, dok će ih kolažu poučavati Dominique Jurić. U 19 sati na rasporedu je priredba u kojoj će djeca zahvaliti svim sudionicima i donatorima, a u 19.30 svečano zatvaranje 38. ZILIK-a, uz otvaranje izložbe radova nastalih na ovogodišnjoj Zimskoj likovnoj koloniji.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest