Kamenjem zasuta fasada crkve Sv. Nikole, nepoznati vandali uništili nadzornu kameru

foto http://www.eparhija-gornjokarlovacka.hr/

Gornjokarlovačka eparhija požalila se na novi vandalski napad na crkvu Sv. Nikole u povijesnom centru Karlovca, te navode da je netko kamenjem zasuo bočnu stranu crkve, valjda kako bi uništio nadzorne kamere.

Postavili su ih zbog čestih provala i vandalskih napada, pa je ovog puta, navode na svojim web stranicama, načinjena materijalna šteta na fasadi hrama i oštećen sistem video nadzora.

– Odmah po otkrivanju djela, obaviještena je nadležna policijska uprava, čiji su službenici izašli na lice mjesta, izvršili očevid i konstatirali činjenično stanje, navode iz Eparhije. 

Također, dodaju kako su razbijanje prozora, kamenovanje, ispisivanje grafita sa simbolima ustaške ideologije, obijanja i krađe u godinama koje su iza nas, nažalost, postali svakodnevnica u životu Sabornog hrama i Pravoslavne crkve u gradu Karlovcu.

– Ovaj događaj kao i svi ostali nisu samo kriminalne prirode, sa željom ka otuđenju i sitnim krađama, nego i jasna poruka netolerancije i mržnje uperena svećenstvu i vjernom narodu grada Karlovca, smatraju u Eparhiji, posebno jer se novi napad dogodio u dane Uskrsa.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest