Karlovačko Sklonište za pse pod istragom – prijavila ih udruga Prijatelji životinja

Karlovačko Sklonište za pse pod istragom – prijavila ih udruga
Prijatelji životinja

Sklonište za pse grada Karlovca koje se nalazi u Utinji pod istragom je Državnog odvjetništva. Ovaj gradski servis, odnosno koncesionara – Centar za razvoj poljoprivrede i trgovinu poljoprivrednim proizvodima d.o.o. pravosudnim organima prijavila je udruga Prijatelji životinja i to zajedno s registriranim skloništima za životinje u Sisku, Pakracu i Velikoj Gorici. Razlog prijava je, pojasnio je Luka Oman iz udruge Prijatelji životinja, nezadovoljavanje uvjeta za rad propisanih zakonom – nemaju adekvatan prostor i skrb za životinje, karantenu, osoblje i opremu, informativni centar dok se rad skloništa i vođenje evidencije po njima vodi netransparentno.

– Mnogima je ovo bila prilika za zaradu a nisu ispunjeni osnovni zakonski uvjeti držanja životinja. Mnogi od 14 skloništa su u stvari bivši šinteraji ili privatne veterinarske stanice u koje je troši novac lokalne samouprave dok su se za taj novac mogla izgraditi prava skloništa, kaže Oman.

Prijatelji životinja prikupili su i dokaze za svoje tvrdnje i proslijedili ih Državnom odvjetništvu i nadležnim inspekcijama. Upozoravaju i na nedavnu najavu da će psi iz Siska i Bjelovara biti poslani u Karlovac gdje su, dodaju, katastrofalni uvjeti u kojima se psi grizu zbog nedostatka prostora. Otužan je npr. i sam pogled na web stranicu karlovačkog Skloništa. stranica se nije osvježavala godinama pa je bilo jednostavnije pse izbaciti s nje nego ovim putem, koji je bio i dogovoren s Gradom Karlovcem, staviti u program udomljavanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest