Odlična punk zabava na Maloj sceni – Karlovčani pokazali da žele ovaj kultni prostor

Odlična punk zabava na Maloj sceni – Karlovčani pokazali da žele
ovaj kultni prostor

Mala scena, jedan od kultnih gradskih prostora, oživjela je sinoć uz odličnu večer karlovačkog punka. U sjajnoj atmosferi Karlovčane gotovo svih generacija, od tinejdžera pa do onih koji su već zagazili u četrdesete, zabavljalo je pet gradskih bendova – Me as well, Treaviit, Prije svega disciplina, Tahijevi kmetovi i Carl Hunter.

Da nije recesije i prekrasnog hrvatskog gospodarstva Mala scena bila bi i doslovno pretijesna da primi sve zainteresirane, jer u svakom trenutku osim dobro popunjenog prostora, u okolici Hrvatskog doma bilo je još barem 200 mladih, koji su se izmjenjivali ovisno o glazbenim simpatijama, a ostatak vremena provodili uz daleko jeftiniju cugu iz dućana, iako je organizator pivu ponudio po doista pristojnoj cijeni od 10 kuna za pola litre. Među posjetiteljima nisu bili samo Karlovčani – punk koncerata željni su i drugi, a da je karlovačka scena cijenjena pokazao je i velik broj gostiju iz Zagreba.

Nezahvalnu ulogu da otvore koncert odlično su odradili najmlađi – Me as well. Zadovoljivši svoje vjerne fanove, ali i stariju ekipu, pokazali su kako karlovačka punk scena svakako ima svoje uzdanice i među mladima. Uslijedilo je brutalnih 40-ak minuta u izvedbi Treaviit, tijekom kojih su oni malo osjetljivijih ušiju iznenada osjetili potrebu da malo izađu na zrak, dok su ostali uživali i zahtjevali još više buke.

Prije svega disciplina polako postaje kultni gradski bend unatoč stanci od 20-ak godina – u posljednjoj pjesmi pozvali su posjetitelje na pozornicu, mnogi su taj poziv prihvatili, razglas se opasno drmao, ali srećom sve je prošlo bez materijalnih posljedica.

Tahijevi kmetovi u neku su ruku bili ovogodišnji slavljenici. Nepunih 32 godine nakon osnivanja predstavili su svoje prve demo snimke. Iako je polovica članova benda nastupila pod temperaturom poneseni odličnom atmosferom zaboravili su na viroze i šmrcanje i pružili posjetiteljima dobru zabavu.

Večer su zaključili Carl Hunter, vjerojatno najomiljeniji karlovački punk bend, poglavito s hitovima navijačke skupine Gademz. Cjelovečernja zabava utjecala je i na njih pa su bili malo umorniji nego inače, ali to ih nije spriječilo da odrade puni set i na pravi način zaključe dobru subotnju zabavu na Maloj sceni.

Poruka gradskim vlastima je jasna – Mala scena i dalje je kultni prostor i uz minimalna ulaganja u popravak stropa može vrlo skoro ponovno zaživjeti.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest