Dok su u samostanu, “seminarci” plaćeni kao da rade uz pravo na dnevnice

Dok su u samostanu, “seminarci” plaćeni kao da rade uz pravo na
dnevnice

Ide li autobus pun karlovačkih uglednika na team building o etici u hercegovački Karmelićanski samostan na Buškkom jezeru o vlastitom trošku ili imaju donatora, trebao bi otkriti gradonačelnik Damir Jelić danas, neposredno prija polaska u 11 sati, čime bi prekinuo nagađanja javnosti o tome.

Iz Grada su naime, u svojem prvom prioćenju o putovanju još tamo u prosincu proŠle godine, naglasili kako ono neće teretiti porezne obveznike, no nisu rekli tko ga plaća, što je otvorilo nagađanja o mogućim sponzorima. Glasnogovornica Grada Andreja Barberić izjavila je za Večernji list kako troškove putovanja i smještaja, koji za sve iznose oko 25 tisuća kuna snose upravo donatori, no nije željela otkriti njihova imena. Neka nagađanja da će sami polaznici seminara u Karmelićanski samostan ujedno biti donatori, odnosno da će se troškovi snositi po principu milodara tko koliko da su potpuno nelogični. S obzirom, naime, da se radi o rukovoditeljima raznih poduzeća, ustanova i institucija teško da svaki od njih ne bi imao novca za platiti si ovaj aranžman u cijelom iznosu, pa bi onda bilo jednostavnije prikupiti od svakoga jednaku svotu stvarnog troška, nego ih moliti milodare. Izjava za medije o milodarima ima smisla tek da se njome sakrije stvarni donator putovanja. – Sudionici seminara neće uzimati godišnje odmore, bit će im to plaćeni radni dani koje će provesti na stručnom usavršavanju. Svi imaju pravo na dnevnice, a hoće li ih i tražiti ovisi o svakoj ustanovi. Lani ih nitko od sudionika nije iskoristio – rekla je Andreja Barberić za Večernji list.

Izjave s ispraćaja, kao i fotogaleriju, moći ćete pročitati i vidjeti na KAportalu neposredno nakon polaska autobusa prema Hercegovini.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest