Kako do novca iz fondova EU – obuka u Pučkom otvorenom učilištu Lingua

Kako do novca iz fondova EU – obuka u Pučkom otvorenom učilištu
Lingua

Početak nove godine donosi i nove natječaje za EU fondove pa kako bi se što spremnije dočekalo raspisivanje natječaja i što uspješnije natjecalo, Pučko otvoreno učilište Lingua iz Karlovca pripremilo je program obuke za “Voditelja izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova”. Polaznicima će biti predstavljeni tekući i najavljeni natječaji, te teoretski i praktični dijelovi procesa izrade i provedbe projekata. Naglasak će biti na praktičnom dijelu izrade projekta uz korištenje matrica, obrazaca i analiza potrebnih za uspješnu izradu projekata.

– Pučko otvoreno učilište Lingua već je uputilo poziv za sudjelovanje jedinicama lokalne samouprave, te srednjoškolskim i visokoškolskim ustanovama na području naše županije kako bi svoje predstavnike uključili u program koji bi našoj županiji trebao donijeti dodatna materijalna sredstva iz EU  fondova i na taj način poboljšati iskorištenost EU fondova koji su nam na raspolaganju, kazala je Nevenka Vučković iz Lingua centra.

Prvi ciklus programa održat će se od 31. siječnja do 4. veljače u prostorijama POU Lingua. Nakon završenog programa, polaznicima se pruža i mogućnost dodatnih konzultacija tijekom izrade pojedinačnih projekata u sklopu raspisanih natječaja. Program vode iskusni stručnjaci koji su i sami autori brojnih projekata ali i sudionici u postupku ocjenjivanja projekata kandidiranih iz fondova EU. Cilj programa je pomoći kandidatima u pronalaženju i osmišljavanju projekata, pravilnom ispunjavanju obrazaca kao i pravovremenom obavještavanju o dostupnim projektima.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest