Krenuo 38. ZILIK – radionice “Malog ZILIK-a” otvorila pjevačica Yaya

Krenuo 38. ZILIK – radionice “Malog ZILIK-a” otvorila pjevačica
Yaya

Radionicama Malog ZILIK-a danas je u Dječjem domu “Vladimir Nazor” počela 38. po redu, tradicionalna Zimska likovna kolonija. Mali štićenici Doma, te učenici karlovačkih osnovnih škola kao i gosti iz Lovrana sudjeluju u prvoj likovnoj radionici kombinirane tehnike koju vodi pjevačica grupe JINX Jadranka Ivaniš Yaya. Naime, manje je poznato da je popularna pjevačica akademska slikarica, tako da se vrlo rado odazvala za sudjelovanje na ZILIK-u. Za mališane pripremila je izradu maski.

– U maskama možete izraziti svoju maštu i osjećaje, crtati strašna ili vesela lica, životinje, bilo što, uputila je Yaya mališane. Kako je kazala ravnateljica Doma Maja Vučinić – Knežević, pripremljen je bogat program na 38. ZILIK-u. Radionice Malog ZILIK-a uvijek su uvertira, dok je pravo otvorenje večeras u Zorin domu gdje će biti otvorena izložba slika Mersada Berbera.

– Veselimo se još jednom ZILIK-u i dolasku umjetnika u naš Dom. Radionice će trajati do petka kad će biti završna izložba radova nastalih na ZILIK-u dok je dan prije rezerviran za večer donatora, kazala je ravnateljica.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest