Sjajan početak 38. ZILIK-a uz izložbu Mersada Berbera i raspjevane mališane

Sjajan početak 38. ZILIK-a uz izložbu Mersada Berbera i raspjevane
mališane

Nakon što su brojni karlovački dječaci i djevojčice, ne samo iz Doma za djecu “Vladimir Nazor”, već i likovno nadareni učenici osnovnih pa i srednjih škola, uz Jadranku Ivaniš Yayu ujutro učili raditi u kombiniranoj tehnici, u večernjim satima 38. ZILIK svečano je otvoren u maloj dvorani Gradskog kazališta Zorin dom.

Središnji događaj svakako je bilo otvaranje izložbe jednog od najeminentnijih domaćih likovnih umjetnika, Mersada Berbera. Osim vrijednom izložbom, Berber je darivao Dom za djecu “Vladimir Nazor” i jednim svojim uljem na platnu te s nekoliko knjiga.

I dok su stariji uživali u Berberovim djelima, mališani su oduševljeno vriskali uz nastup mlade pjevačke zvijezde Kim Verson, pobjednice showa “Hrvatska traži zvijezdu”. Bili su tu i Zrinka Cvitešić i Hrvoje Rupčić, Vlatka Pokos i mnogi drugi.

ZILIK uz svoju divnu stranu druženja umjetnika i djece očito sve više postaje i događaj na kojem vrijedi biti viđen. Dokazat će to i posebni program “Zvijezde za djecu” u četvrtak. Spisak sudionika još uvijek nije poznat javnosti, no sami mališani gostima su otkrili kako će jedan od njih biti Davor Gobac.

Danas (utorak) se Mali ZILIK nastavlja s gostovanjem Gaelle Gotwald, koja će djecu poučavati radu u tehnikama crteža i kolaža.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest