Sto dana bez odgovora: Još traje istraga o nesreći u jezeru Lešće

Sto dana bez odgovora: Još traje istraga o nesreći u jezeru Lešće

Točno stotinu dana prošlo je od stravične nesreće u akumulacijskom jezeru Hidroelektrane Lešće, u kojoj su život izgubili Slavka i Rafaelo Jurković Mostara, a još uvijek nema odgovora na ključno pitanje – tko je kriv za njihovu smrt.  Prema pisanju današnjeg Novog lista, PU karlovačka nije dovršila istragu o tome tko je trebao propisno označiti i zatvoriti cestu u Otoku na Dobri kod Bosiljeva, koja je “mercedes” s mostarskom obitelji odvela ravno u hladnu vodu jezera i smrt.

– Kriminalističko istraživanje u predmetu HE Lešće još nije završeno. Po završetku kriminalističkog istraživanja bit ćete obaviješteni – rekla je Novom listu glasnogovornica PU karlovačke Andreja Lenard.

Obitelji Jurković, koja je tog 10. listopada ostala bez svojih najmilijih, nitko se ne javlja niti ih obavještava o tijeku istrage.

– Mi i dan danas ne znamo tko bi trebao biti odgovoran. Nitko nam se ne javlja, niti nas uopće pita kako smo. Niti iz HEP-a, ni policije ni iz Općine. Tu i tamo nas jedino nazovu novinari pa pitaju ima li što novo – kaže Albert Jurković, sin i brat poginulih, koji je tragičnog dana također bio u Otoku na Dobri, ali je sa svadbe otišao kakvih dva sata prije. – To je valjda uobičajeno u ovoj našoj državi. Na nekom normalnom mjestu bi da se ovako nešto desi odavno palo par ostavki ministara i direktora firmi. Nešto bi se već saznalo. Kod nas se samo svaljuje krivnja s jednih na druge – ogorčen je Albert Jurković, čija je obitelj angažirala odvjetnika i kani tražiti odštetu zbog nesreće.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest