Boris Miloushev na čelu hrvatskog Heinekena, Branka Slaveska odlazi u Italiju

Na mjestu predsjednika Uprave Heineken Hrvatska ubuduće će biti Boris Miloushev, a ne Branka Slaveska.

Iz tvrtke objašnjavaju da se dosadašnja predsjednica Uprave odlučila pridružiti svojoj obitelji u Italiji i stoga karijeru nastaviti izvan Heinekena.

– Branka Slaveska odigrala je važnu ulogu u prepoznavanju izazova hrvatskog tržišta te je neumorno radila na unaprjeđenju kompanije Heineken Hrvatska. Pod njenim vodstvom kompanija je ostvarila veći tržišni udio te je nagrađena certifikatom Bronze Award za stalno usavršavanje proizvodnih procesa pivovare u Karlovcu primjenom Heinekenovih Total Productive Management alata.

Uz veliku strast i energiju, Branka je pokrenula značajna poboljšanja u strategiji portfelja kompanije, strategiji pristupa tržištu kao i u području razvoja lokalnih talenata. Sve ove inicijative doprinijele su osnaživanju reputacije kompanije u Hrvatskoj, kažu u tvrtki.

Njezin nasljednik Boris Miloushev dolazi s mjesta višeg direktora prodaje i distribucije u Heineken Rusija. Heinekenu se pridružio 1999. u Bugarskoj, prelaskom iz Coca-Cole HBC. U tvrtki je karijeru započeo kao direktor ljudskih resursa, a potom prešao na poziciju direktora prodaje.  2008. postao je regionalni direktor prodaje i distribucije za Heinekenovu regiju Istočne i srednje Europe, sa sjedištem u Beču.

– U 2011. je počeo obnašati dužnost višeg direktora prodaje i distribucije u Rusiji gdje je značajno pridonio oporavku volumena te uspješno upravljao programom sveobuhvatnog organizacijskog razvoja odjela prodaje, kao i promjenom fokusa tog odjela s volumena na vrijednost. Boris će raditi na daljnjem razvoju kompanije u smjeru ostvarivanja vrhunskih rezultata, odnosno podupirati će nastojanja operativne kompanije da poveća prihode, vrijednosni udio i profitabilnost, poručuju iz tvrtke.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest