Na zgarištu hotela probudila se nada – hoće li Bjelolasica ikad dobiti status koji zaslužuje? (VIDEO)

Na zgarištu hotela probudila se nada – hoće li Bjelolasica ikad
dobiti status koji zaslužuje? (VIDEO)
Od hotela ostalo zgarište

– Što ne učini čovjek, učini priroda. Krajnje je vrijeme da se nešto pokrene i nadam se da će ova tragedija biti poticaj da Bjelolasica u budućnosti zaista postane ono što zaslužuje, rekao nam je Boris Knežević, direktor hotelskog naselja Bjelolasica koji je u velikom požaru noćas ostao bez glavne zgrade naselja, svoje kancelarije, svih dokumenata i servera sa svim podacima. Nakon besane noći Knežević je na zgarištu potvrdio da je glavna zgrada posve uništena.

– Vatra je progutala upravnu zgradu s restoranom, sportskom dvoranom, zimskim vrtom, uredima, recepcijom, sve je uništeno. Vatrogasci su odmah reagirali, prvo DVD Jasenak a zatim profesionalne postrojbe no nije bilo spasa, drvena konstrukcija, parket i premaz jednostavno su progutali hotel, dodaje Knežević.

Naime, utvrđeno je da je požar nastao u kotlovnici, odnosno dimnjaku koji se naslanja na upravnu zgradu. Vatrogasci su buktinju sanirali na način da se vatra ne proširi na ostale objekte, dok je odmah bilo prilično jasno da je glavna zgrada gotova. Najveća sreća je da nema ozlijeđenih. U hotelu je boravilo 50-ak djece iz Gline u okviru škole u prirodi no svi su prebačeni u Ogulin. Isto tako je požaru posvjedočilo i 50-ak turista no nitko nije stradao. HOC je progutala vatra, skijalište nije radilo niti dosad pa je ovo samo kruna jedne upropaštene sezone na gorskom biseru Karlovačke županije. Možemo se samo nadati, što je rekao i Knežević, da će konačno netko uvidjeti potencijale koje Bjelolasica ima i da će se prazna obećanja pretvoriti u stvarnost.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest