Noć muzeja – Karlovčane večeras očekuje bogat noćni program u muzeju i galeriji

Noć muzeja – Karlovčane večeras očekuje bogat noćni program u
muzeju i galeriji

Gradski muzej Karlovac i Galerija Vjekoslav Karas večeras, za tradicionalnu manifestaciju “Noć muzeja”, pripremili su bogat program. Muzej i galerija svoja će vrata za sve građane otvoriti u 18 sati sve do 1 sat poslije ponoći. Tijekom cijele večeri moguće je razgledanje stalnog postava Gradskog muzeja Karlovac. U 19 i 22 sata, pak, krenut će i organizirani obilasci muzeja uz stručno vodstvo, pa možete odabrati želite li eksponate razgledati sami ili u pratnji vodiča.

Posjetitelji će moći razgledati izložbu “Izbor iz zbirki oružja, odora i vojne opreme iz Domovinskog rata”, a s izložbe će moći poslati i personaliziranu e- razglednicu Karlovac 1991.- 2011. Održat će se i dva predavanja, u 20 sati predavanje “Pletenje čipke na lucnju u selu Trg” prof. Branke Stergar i prof. Jane Mihalić, uz prezentaciju pletenja čipke na lucnju u selu Trg članica KUD-a Ključ iz Trga koja će trajati od 18 do 23 sata, te u 21 sat predavanje prof. Igora Čuliga o karlovačkom graditelju Nikoli Mariću.

U Galeriji “Vjekoslav postavljena je prirodoslovno -arheološka izložba “Ledeno doba”, uz stručno vodstvo kostimiranih vodiča te malu špilju-igraonicu za najmlađe, koji će moći uživati i u promociji “čarobne” edukativne kutije “Igrajmo se pračovjeka”.

Pripremljena je i okrijepa – u Gradskom muzeju kuhano vino i topla peciva, a u Karasovoj galeriji “medvjeđe šape” i sok od šumskih bobica.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest